Un nou document la dosarul de examinare pentru obtinerea permisului auto

 

Cei care candideaza pentru obtinerea permisului de conducere vor fi obligati sa ataseze, la dosarul de examinare, un nou document. Prevederea este cuprinsa intr-un act normativ publicat in Monitorul Oficial, ce intra chiar astazi in vigoare.

scoala soferiRegulile privind obtinerea permisului de conducere au fost instituite in anul 2010, prin Ordinul MAI nr. 268/2010. De-atunci, normele au fost modificate de mai multe ori, cea mai recenta schimbare avand loc in vara anului 2013, atunci cand s-a stabilit ca toti candidatii vor sustine proba teoretica in ziua inscrierii la examenul pentru obtinerea permisului.

Acum, Ministerului Afacerilor Interne a operat o noua modificare, de aceasta data pentru a transpune in legislatia autohtona anumite reglementari europene. Mai precis, institutia a lansat in dezbatere publica, in luna mai, un proiect de ordin care actualizeaza dispozitiile referitoare la examinare si la conditiile pe care candidatii trebuie sa le indeplineasca pentru a sustine examenul. Documentul a fost si publicat in Monitorul Oficial nr. 543 de astazi, devenind Ordinul MAI nr. 110/2014, deja in vigoare.

Asadar, potrivit actului normativ, candidatii trebuie sa includa un nou act in dosarul de examinare. Este vorba despre o „declaratie pe propria raspundere a candidatului, data sub sanctiunea prevazuta de art.326 din Codul penal […]”, dupa cum se arata in proiectul citat.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie