CSM a facut publice numele judecatorilor care vor fi detasati pe posturile de personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor

 

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat care vor fi cei trei magistrati care vor fi detasati pe posturile de personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor. Concurenta a fost una destul de stransa, dat fiind ca pentru selectia anuntata de CSM s-au inscris 15 judecatori si 2 procurori. Printre cei inscrisi se numara si presedintele Judecatoriei Adjud, care insa nu a trecut de „triajul” CSM.

CSMConsiliul Superior al Magistraturii a facut publice numele judecatorilor care vor fi detasati pe posturile de personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor din cadrul aparatului propriu al institutiei. In urma selectiei, au fost admisi judecatorii Anamaria Dinescu – Curtea de Apel Bucuresti, Adina Nicoleta Stanoiu- Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti, si Nicolae Cristian Todorut- Tribunalul Bihor. Cei trei magistrati vor fi detasati in cadrul aparatului propriu al Consiliului Superior al Magistraturii, pe o perioada de 1 an, incepand cu data de 1 septembrie.

Pentru detasarea ca si personal de specialitate, candidatii au fost selectati in baza unui interviu, desfasurat la finalul lunii trecute. Interviul a urmarit testarea cunostintelor profesionale privind organizarea sistemului judiciar, organizarea CSM si a aparatului propriu al acestuia, precum si a elementelor motivationale care au determinat inscrierea in cadrul acestei proceduri de selectie.

La procedura de selectie si-au inscris dosarele 17 magistrati, dintre care doar doi procurori. Dintre acestia a facut parte si fostul procuror al DIICOT Vrancea, magistratul Gheorghe Stanciu, care in prezent solutioneaza cauze la PICCJ- Sectia Parchetelor Militare. In timpul selectiei, CSM a luat act de renuntarea la candidatura depusa Luminita–Cristina Stoica, judecator la Curtea de Apel Bucuresti.

In acelasi timp, Sectia pentru judecatori a CSM a decis respingerea a 11 candidaturi depuse de judecatori, printre care si presedintele Judecatoriei Adjud, magistratul Valeriu Andrei Rosca. Magistratul ocupa functia de conducere la instanta vranceana din octombrie 2013, cu delegatie. La acea data, magistratul indeplinea conditiile de vechime, luandu-se in considerare si perioada cand acesta a fost avocat. Decretul de numire in functia de judecator a fost dat in iunie 2010, dupa ce magistratul Rosca a fost admis la concursul organizat de CSM, prin intermediul Institutului National al Magistraturii, in data de 21 martie a aceluiasi an.

Ultima delegare a judecatorului Rosca pe functia de conducere de la Adjud a fost prelungita in aprilie anul acesta, pe o perioada de maxim 6 luni. Nicoleta Cristea, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie