Avocatul Bogdan Ion Mitrache acuzat de trafic de influenta a fost trimis in judecata

 

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecata, în stare de arest preventiv, a lui Bogdan Ion Mitrache, avocat în cadrul Baroului Vâlcea, la data faptelor, în sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta.

ciocanelÎn cursul anului 2014, inculpatul Mitrache Ion Bogdan, avocat din cadrul Baroului Vâlcea, i-a pretins unui denuntator suma de 20.000 euro sustinând ca va interveni prin intermediul fratelui sau, magistrat judecator, la judecatorii din cadrul Curtii de Apel Craiova, învestiti cu solutionarea unui dosar, în scopul pronuntarii unei hotarâri judecatoresti favorabile denuntatorului, fiului si concubinei acestuia, la Judecatoria Craiova. O prima discutie între inculpat si martorul denuntator a avut loc în luna octombrie 2013, când avocatul Mitrache Ion Bogdan i-a pretins suma de 10.000 euro, pentru a obtine o hotarâre favorabila denuntatorului, fiului si concubinei acestuia, la Judecatoria Craiova.

N-a mai avut bani

Discutiile nu s-au concretizat deoarece, martorul denuntator nu dispunea de aceasta suma de bai. În intervalul, sfârsitul lunii mai – începutul lunii iunie 2014, martorul denuntator si Mitrache Ion Bogdan s-au întâlnit întâmplator în apropierea Tribunalului Olt, acesta din urma reprosându-i ca nu i-a remis suma de 10.000 de euro, pretinsa în conditiile susmentionate, invocând faptul ca „treaba era aranjata”. În continuare, inculpatul i-a sugerat ca poate relua discutiile si ca, în schimbul sumei de 20.000 de euro, poate determina prin intermediul fratelui sau, pe judecatorii din cadrul Curtii de Apel Craiova, învestiti cu solutionarea apelului sa dispuna o hotarâre favorabile pentru sine, fiul sau si concubina acestuia. Inculpatul a pretins, initial, ca suma de 20.000 de euro sa-i fie achitata în 2 transe : 10.000 de euro în cel mai scurt timp iar, restul de 10.000 de euro dupa ramânerea definitiva a hotarârii Curtii de Apel Craiova.

A platit jumatate din mita

În data de 22.06.2014, inculpatul Mitrache Ion Bogdan a primit de la martorul denuntator suma de 1.000 euro din totalul sumei pretinse, cei doi convenind ca diferenta sa-i fie remisa în perioada urmatoare, în mai multe transe: suma de 9.000 de euro în zilele urmatoare iar diferenta de 10.000 de euro dupa pronuntarea hotarârii judecatoresti. La 26 iunie 2014, avocatul Mitrache Ion Bogdan a primit de la denuntator suma de 9.000 euro, în scopul mai sus mentionat, procurorii procedând la constatarea infractiunii flagrante.În cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informatii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Pitesti, cu propunere de a se mentine masurile preventive dispuse în cauza. Virgil Burla, evz.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie