FMI avertizeaza ca pietele financiare sunt prea optimiste

 

Fondul Monetar International (FMI) avertizeaza ca pietele financiare sunt, poate, „prea optimiste”, în conditiile în care rata somajului si nivelul ridicat al datoriei din Europa ar putea afecta investitiile din regiune si perspectivele de crestere ale acesteia.

fmiChristine Lagarde, directorul general al FMI, a îndemnat Banca Centrala Europeana (BCE) sa-si mentina politica monetara acomodativa pâna când cererea privata se va redresa pe deplin. În plus, oficialul FMI a facut un apel la autoritatile din tarile UE sa rezolve problemele structurale care afecteaza crearea de locuri de munca si productivitatea.

Lagarde a afirmat, la finele saptamânii trecute: „Vestea buna este ca economia Europei se redreseaza dupa criza. Încrederea se îmbunatateste, iar pietele financiare sunt optimiste. Poate, însa, prea optimiste”.

FMI îndeamna zona euro sa sustina cererea din economie, sa finalizeze reforma sectorului bancar si sa duca mai departe reformele structurale.

„Exista pericolul unui cerc vicios: somajul ridicat ce persista si datoria mare raportata la PIB, care pun în pericol investitiile si încetinesc cresterea viitoare”, a spus Lagarde. V.R. bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie