ASF: Marian Sarbu a demisionat din functia de prim-vicepresedinte

 

Marian Sârbu a demisionat, începând cu data de 18 iulie, din functia de prim-vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) si membru executiv al Consiliului ASF, potrivit unui comunicat de presa remis astazi de ASF.

asf logo1‘Autoritatea de Supraveghere Financiara a luat act de demisia domnului Marian Sârbu din functia de Prim-vicepresedinte si membru executiv al Consiliului ASF. Domnul Marian Sârbu a notificat Parlamentul României (conducerea Camerei Deputatilor si Senatului) în privinta demisiei începând cu data de 18 iulie 2014. Demisia a fost transmisa si Autoritatii de Supraveghere Financiara, care, prin decizia Presedintelui ASF din data de 21 iulie 2014, a constatat încetarea mandatului de membru executiv si Prim-vicepresedinte al ASF al domnului Marian Sârbu, începând cu data de 18 iulie 2014’, se spune în comunicat.

Potrivit ASF, demisia lui Marian Sârbu are în vedere Decizia Curtii Constitutionale nr. 389 din 2 iulie 2014, publicata în Monitorul Oficial în data de 17 iulie 2014, referitoare la sesizarea de neconstitutionalitate a Hotarârii Parlamentului nr. 26, din 16 iunie 2014, privind numirea prim-vicepresedintelui ASF.

Pe 2 iulie, Curtea Constitutionala a României a decis ca hotarârea Parlamentului privind numirea lui Marian Sârbu în functia de prim-vicepresedinte în Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara este neconstitutionala.

Experienta profesionala a lui Marian Sârbu ca ordonator principal de credite nu are relevanta pentru numirea acestuia ca membru în Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a considerat Curtea Constitutionala a României (CCR). capital.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie