Consilierul premierului: Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Dizabilitati ar putea fi reinfiintata

 

Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Dizabilitati, desfiintata în 2010, ar putea fi reînfiintata din toamna, a declarat sâmbata, pentru MEDIAFAX, Corneliu Visoianu, consilier al premierului Victor Ponta.

persoane cu handicap targ de joburiVisoianu a precizat ca, în prezent, se lucreaza la Strategia nationala pentru persoane cu dizabilitati, puternic contestata de organizatiile neguvernamentale, dar si la reînfiintarea Autoritatii Nationale pentru Persoane cu Dizabilitati, care, înainte sa fie desfiintata, se numea Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap.

„Noi lucram acum la finalizarea Strategiei nationale pentru persoane cu dizabilitati si, pâna în toamna, la reînfiintarea autoritatii nationale. Sunt doua obiective pe care guvernul si le-a stabilit si, cu siguranta, le va pune în practica. Sunt bucuros ca am stabilit un nou mod de dialog”, a spus consilierul premierului, care a participat sâmbata, într-un scaun cu rotile, la marsul persoanelor cu dizabilitati din Capitala.

Corneliu Visoianu a mai spus ca prima forma a strategiei, care a fost contestata, nu era primul document de acest fel care s-a încercat sa fie facut „din birou”. „Aici este meritul societatii civile, pentru ca a existat o atitudine puternica, ce a dus la oprirea acestui proces si, acum, la reluarea discutiilor. Sunt convins ca vom avea o strategie europeana, una dintre cele mai reusite din Europa, si asta datorita acestui dialog. Este singura noastra sansa”, a mai spus el.

Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap (ANPH) si Autoritatea Nationala pentru Protectia Familiei si a Drepturilor Copilului (ANPFDC) au fost desfiintate în 2010, când au fost transformate în directii ale Ministerului Muncii. A doua institutie a fost reînfiintata anul acesta, în primavara, sub numele de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie. Aurelia Alexa, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie