Seful SPP Lucian Solcan si fostul sef al SPF Siret Nelu Fediuc audiati la DNA

 

Seful SPP Suceava, colonelul Lucian Solcan, precum si fostul sef al Sectorului Politiei de Frontiera Siret, Nelu Fediuc, ambii retinuti de procurorii DNA Suceava, au fost adusi la audieri, sâmbata, urmând a se propune arestarea preventiva.

dnaProcurorii DNA Suceava l-au retinut în noaptea de vineri spre sâmbata pe seful SPP Suceava pentru fapte comise în perioada în care era ofiter de politie în cadrul Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Suceava. El este acuzat de trafic de influenta în forma continuata si abuz în serviciu.

Potrivit DNA, a fost retinut si Paul Pîrjolea, pentru camata în forma continuata. Si acesta a fost adus sâmbata la audieri la sediul DNA Suceava.

În urma cercetarilor procurorii au date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, în perioada 2008 — 2009, în calitate de ofiter SIPI Suceava, Solcan, în contextul desfasurarii anchetei într-un dosar penal ce privea mai multi vamesi si politisti de frontiera, între care si seful de la acea vreme al SPF Siret, Nelu Fediuc, si-a exercitat defectuos atributiile de serviciu, încalcând dispozitiile privind securitatea nationala si protectia informatiilor clasificate.

Potrivit DNA, acest lucru sa întâmplat în cazul unui martor denuntator, dupa ce Solcan l-a folosit ca sursa de informatii si i-a dezvaluit identitatea, în cadrul procesului penal.

Totodata, potrivit procurorilor, în anul 2012, acelasi martor denuntator, la cererea expresa a lui Solcan, i-a dat acestuia din urma, sub forma de împrumut, suma de 10.000 euro pentru a-si termina constructia unei case de locuit în Suceava. În schimbul acestui împrumut, ce trebuia returnat într-un termen mai lung, Solcan, care avea influenta printre vamesi si lucratori de politie de frontiera, i-a promis martorului protectia în Vama Siret, la tranzitarea frontierei de stat a României, cu tigari sau cu alte produse din Ucraina, fara a risca sa-i fie confiscate marfurile sau aplicarea vreunei amenzi. Suma de bani remisa lucratorului de politie, a fost împrumutata de martor de la inculpatul Pîrjolea, între cei doi încheindu-se, la 11 septembrie 2012, un contract de vânzare — cumparare autentificat la un notar, având ca obiect apartamentul proprietate personala a împrumutatului, ca si garantie a împrumutului.

Citeste articolul integral pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie