15 persoane au fost inselate de o agentie de turism

 

Sezonul vacantelor ar trebui sa însemne relaxare si voie buna. Pentru unii, el a venit cu pagube de câteva sute de euro si planuri ratate. 15 oameni au depus plângeri la Autoritatea Nationala pentru Turism dupa ce ar fi fost înselati de o agentie. Firma le-a vândut pachete pentru vacante în strainatate, iar apoi i-a anuntat ca nu mai pot pleca.

concediu oferte proasteMadalina Costin a cumparat o excursie la Paris pentru doua persoane în luna noiembrie, anul trecut, si tot atunci a achitat online valoarea pachetului: 400 de euro.

Chiar înainte sa plece în vacanta, agentia de turism i-a trimis un e-mail prin care anunta ca nu va putea onora contractul.

Aproape 500 de euro a platit si Ciprian Bostan, aceleiasi firme, tot pentru o vacanta în care nu a mai plecat.

15 persoane care au cumparat online pachete de la aceeasi agentie au depus plângere la Autoritatea Nationala pentru Turism. Agentia a fost amendata cu 20.000 de lei si i-a fost retrasa licenta de functionare. Chiar si asa, a continuat sa vânda pachete turistice.

„Am reluat cotrolul la aceasta agentie si am constatat ca aceasta funcsiona fara licenta, fapt pentru care a fost sanctionata contraventional cu suma de 30.000 de lei. Vindea pachete fara a avea licenta, fapt pentru care am înstiintat Serviciul de Investigatii a Fraudelor din cadrul Politiei Române si am trimis o sesizare inclusiv catre ANAF pentru realizarea de venituri ilicite”, a declarat Razvan Filipescu, presedinte Autoritatii Nationale pentru Turism.

Înainte de a plati un pachet turistic, este bine sa verificati agentia de turism pe pagina de internet a Autoritatii Nationale de Turism si sa fiti atenti la preturile mult prea mici.

Digi24 a încercat sa contacteze reprezentantii agentiei de turism, dar nu a primit niciun raspuns pâna în acest moment. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie