Studiu IRES: Peste jumatate din populatie nu a fost pe litoralul romanesc in ultimii zece ani

 

Mai mult de 4 milioane de români nu au ajuns niciodata la Marea Neagra, iar peste jumatate din populatie nu a fost pe litoralul românesc în ultimii zece ani, un procentaj similar declarând ca nu si-a luat concediu de odihna pe perioada verii în 2013, reiese dintr-un studiu IRES.

litoralPotrivit studiului realizat de IRES pe un esantion de 1.473 de repondenti, circa 22% dintre români nu au fost vreodata pe litoralul românesc, iar 37% spun ca au fost înainte de anul 2000. În acelasi timp, 14% dintre participanti afirma ca au fost la Marea Neagra anul trecut.

O treime dintre cei chestionati au indicat ca îsi vor lua concediu. Aproape jumatate dintre ei au, în acest an, între 21 si 30 de zile de concediu, 22% au între 11 si 20 de zile, 15% au mai putin de 10 zile, iar 15% peste 31 de zile.

Circa 12% dintre respondentii care au în acest an concediu si-au luat deja zile de concediu: 44% între 1 si 10 zile, 25% între 11 si 20 de zile, 17% între 21 si 30 de zile si 6% între 31 si 40 de zile.

Mai mult de 1 din 5 români obisnuiesc sa îsi ia concediu numai vara, 15% dintre ei împart perioada concediului atât vara, cât si iarna, 12% nu tin cont de anotimp atunci când îsi programeaza vacanta, iar 4% îsi programeaza concediul în functie de ofertele de vacanta pe care le gasesc.

Dintre cei cu copii sub 18 ani, 81% afirma ca merg în vacante împreuna cu acestia.

Un procentaj mare, de 42% dintre cei chestionati, opteaza pentru sejururile all inclusive, iar dintre acestia 64% ar prefera ca aceste vacante sa fie în România.

Dintre cei 31% respondentii care prefera sejururi all inclusive în strainatate, cei mai multi se îndreapta spre Turcia (22%), Grecia (14%), Spania (12%).

Gradul de satisfactie fata de serviciile hoteliere din România este unul moderat, mai putin de jumatate declarându-se satisfacuti, 41% dintre respondenti sunt destul de multumiti, în timp ce doar 7% spun ca sunt foarte multumiti.

Aproape 1 din 5 români au fost în ultimii 10 ani în fiecare an, în vacanta pe perioada verii. Procentajul celor care îsi iau vacanta pe perioada verii este în usoara cresere în ultimii patru ani.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie