Perchezitii la biroul prodecanului Iuliu Cosmin Serbanescu de la Academia de Studii Economice Bucuresti si la locuinta acestuia

 

Locuinta prodecanului din Academia de Studii Economice Bucuresti Iuliu Serbanescu si biroul acestuia de la ASE sunt perchezitionate de politisti si procurori, într-un dosar în care sunt cercetate opt persoane, pentru luare sau dare de mita si trafic de influenta, potrivit unor surse din Politie.

Academia de Studii Economice ASEPolitia Româna a anuntat vineri, într-un comunicat de presa, ca anchetatorii au facut trei perchezitii domiciliare în Bucuresti, la locuinta unui profesor universitar, prodecan la o facultate din cadrul unei universitati de stat din Bucuresti, la biroul acestuia din cadrul facultatii si la sediul unitatii de învatamânt superior.

„În cauza sunt efectuate cercetari fata de opt suspecti sub aspectul savârsirii infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta (1), respectiv dare de mita si cumparare de influenta (7)”, a precizat Politia Româna, într-un comunicat de presa.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca prodecanul este Iuliu Cosmin Serbanescu, de la Facultatea Finante Banci, locuinta acestuia si biroul de la ASE fiind perchezitionate.

Conform surselor citate, Serbanescu ar fi luat de la studenti între 400 de lei si 500 de euro, pentru lucrari de licenta. Serbanescu mai este suspectat si de faptul ca intervenea pe lânga comisia de licenta pentru ca studentii de la care ar fi luat bani sa ia examenul.

Politia Româna a mai aratat ca în acest caz au fost emise si vor fi puse în aplicare opt mandate de aducere, pe numele persoanelor suspectate.

Potrivit Parchetului Înaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), cadre didactice universitare sunt suspectate ca, în perioada iunie – iulie, ar fi cerut si primit bani de la studenti, pentru a-i ajuta sa promoveze examenele de an si cel de licenta.

„Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie efectueaza cercetari într-o cauza penala fata de cadre didactice universitare sub aspectul savârsirii infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta, existând suspiciuni ca, în cursul lunilor iunie – iulie a.c., ar fi solicitat si primit bani de la studenti pentru a le facilita promovarea unor examene de an, inclusiv a examenului de licenta”, se arata într-un comunicat de presa al PICCJ.

La perchezitii participa 18 ofiteri ai Directiei de Investigare a Fraudelor, trei specialisti ai Institutului National de Criminalistica si o echipa SIAS, sub coordonarea procurorului de caz din Parchetul Înaltei Curti de Casatie si Justitie. Actiunea este sprijinita de Serviciul Român de Informatii. Andrei Dumitrescu, gandul.info

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie