Judecatorii Curtii de Apel Constanta au prelungit cu 30 de zile arestul preventiv in cazul lui Mircea Basescu si Marian Capatana

 

Judecatorii Curtii de Apel Constanta au respins, vineri, contestatiile depuse de Mircea Basescu si Marian Capatâna fata de sentinta data în urma cu doua zile, de Tribunal, pentru mentinerea masurii arestului preventiv.

mircea basescuLa iesirea de la Curtea de Apel, avocatul lui Mircea Basescu, Nelu Tasca, a afirmat ca în fata instantei de judecata clientul sau a declarat ca este nevinovat pentru toate acuzatiile care i se aduc.

Instanta constanteana a prelungit starea de arest preventiv cu înca 30 de zile.

Aparatorul lui Mircea Basescu a atras atentia ca pe parcursul anchetei Izaura Anghel si fratele sau, Florin Anghel, au dat declaratii contradictorii. Florin Anghel a sustinut ca banii au ajuns la Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, prin intermediul lui Marian Capatâna, de altfel acuzat de procurori de complicitate la trafic de influenta. Izaura, în schimb, a afirmat ca banii au ajuns direct la Mircea Basescu. În acelasi timp, avocatul a invocat faptul ca filmarile depuse la dosar de familia Anghel nu sunt cele originale, astfel ca expertiza nu ar fi putut fi facuta pe probe veridice.

Mircea Basescu si Marian Capatâna au fost trimisi în judecata luni în baza rechizitoriului întocmit de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru trafic de influenta si complicitate la aceasta infractiune.

Tribunalul Bucuresti a decis marti ca nu mai are competenta sa judece cererea de revocare a masurii arestarii preventive depusa de Mircea Basescu, cauza fiind trimisa la Tribunalul Constanta.(AS — autor: Dan Mihaescu, editor: Cristian Anghelache), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie