Premierul Victor Ponta: Reducerea CAS va fi aplicata de la 1 octombrie

 

Contributiile de asigurari sociale vor scadea „evident” de la 1 octombrie, a declarat premierul Victor Ponta, precizând ca masura este sustinuta de mediul de afaceri si poate contribui la fiscalizarea locurilor de munca în actualul context economic favorabil.

ponta in sedinta de guvernPonta: Reducerea CAS este acoperita contabil, daca nu scadem acum, nu o sa mai putem scadea niciodata

Reducerea CAS este acoperita contabil din cresterea accizei, taxa speciala pe constructii si încasari suplimentare inclusiv pe baza noii Legi a insolventei, dar economia nu necesita doar contabilitate, ci si un pic de minte care uneori lipseste „la cel mai înalt nivel”, a afirmat premierul Ponta.

„Ministrul Voinea ma întreba daca presedintele stie ca acea reducere a deficitului, faimosul MTO pe care l-a învatat toata lumea asa deodata, este trecut si în Legea bugetului de stat, si în Strategia fiscal-bugetara, nu era ceva rau. Ceea ce românii nu stiu este ca e o decizie criminala, antiromâneasca, a presedintelui Basescu – Polonia si Ungaria ajung la aceleasi tinte de deficit structural în 2018, nu în 2015, Franta, Italia, Portugalia, toti ceilalti, în 2017 -. Basescu a vrut 2015, ca «dupa noi, potopul». Strict ca sustenabilitate – m-am uitat înca o data pe toate datele – avem anual o încasare suplimentara de 2,6 miliarde din cresterea accizei, 1,5 miliarde din taxa speciala pe constructii si, am verificat si acum, fata de anul trecut, la venituri curente, pe primele sase luni avem 3 miliarde de lei în plus. Deci, daca e vorba de contabilitate, acoperim contabil, doar ca economia nu e doar contabilitate, mai e si un pic de minte care uneori lipseste la cel mai înalt nivel”, a spus Ponta în sedinta de guvern.

El a facut referire din nou si la veniturile care ar urma sa fie atrase pe baza noii Legi a insolventei, statul având de recuperat 41 miliarde lei de la firme în insolventa, si din reorganizarea ANAF.

„Daca nu facem acum reducerea CAS, cu crestere economica, încasari suplimentare si venituri certe, înseamna ca nu o sa mai putem sa o facem niciodata”, a spus Ponta. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie