Motivare copy-paste a unui judecator intr-un proces pe clauze abuzive

 

O judecatoare de la Judecatoria Sectorului 2 scrie o noua fila glorioasa din istoria justitiei din România. A tinut atât de mult la jurisprudenta instantei, încât în litigiul dintre doi clienti si Bancpost pe care l-a judecat a copiat cu totul o motivare dintr-un alt proces cu aceasta banca, inclusiv numele celorlalti petenti.

ciocanelDaniel si Oana Moise au luat un credit de 38.500 de franci, pe 108 luni, de la Bancpost în iunie 2007. La un an dupa accesarea creditului, banca le-a crescut dobânda, prevalându-se de o clauza contractuala care îi dadea dreptul sa modifice costurile contractului.

Sotii Moise au dat în judecata Bancpost în noiembrie 2012. Acestia au cerut instantei sa constate ca sunt abuzive mai multe clauze din contract. Tot în 2012, în martie, Alexandru Tica si Viorica Popa au dat în judecata aceeasi banca, si au cerut si ei ca instanta sa constate ca unele clauze contractuale sunt incompatibile cu legea. Ambele dosare au fost înregistrate la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti.

În martie 2014, Tica si Popa afla ca judecatoarea Mona-Marcela Prisacaru le-a admis doar în parte actiunea, respingând punctele esentiale. În mai, sotii Moise primesc aceeasi veste de la judecatoarea Lilica Viulet.

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie