Mediere garantata de stat in Republica Moldova

 

Partile implicate într-un conflict vor putea apela la serviciile unui mediator platit de stat pentru a-si solutiona problema. Guvernul a aprobat miercuri, 16.07.2014, un proiect de lege pentru sustinerea si promovarea medierii ca metoda alternativa de solutionare a litigiilor, se arata pe site-ul Ministerului Justitiei din Republica Moldova.

Mediere6Oleg Efrim, ministrul Justitiei din Republica Moldova sustine ca la elaborarea noii legi s-a tinut cont de Raportul de Monitorizare a Implementarii Legii cu privire la mediere.

Prin promovarea acestui proiect de lege se urmareste: fortificarea Consiliului de Mediere, stabilirea conditiilor de accedere în profesie, crearea unui corp de mediatori calificati, reglementarea unor facilitati pentru partile care vor opta pentru solutionarea litigiului prin mediere, dar si delimitarea competentelor Ministerului Justitiei si a Consiliului de Mediere în domeniul medierii se mai arata in comunicat.

Ministrul Justitiei din Republica Moldova a mai declarat ca partile care aleg calea medierii vor beneficia de anumite facilitati, cum ar fi scutirea acestora de achitarea taxei de stat, esalonarea achitarii sau restituirea totala sau partiala a acesteia. De asemenea, partile vor putea beneficia de serviciul unui mediator platit de stat.

Proiectul de lege urmeaza a fi discutat si aprobat de Parlament.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie