Cererea de stramutare a dosarului ICA se judeca pe 25 iulie

 

Cererea fostului ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis de stramutare a dosarului privind privatizarea Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA) se judeca mai devreme la Înalta Curte de Casatie si Justitie, noul termen fiind stabilit pentru 25 iulie.

ICCJInitial, instanta suprema stabilise judecarea acestei cereri pentru 5 septembrie, însa avocatii lui Pantis au solicitat preschimbarea termenului.

Sorin Pantis doreste mutarea dosarului ICA de la Curtea de Apel Bucuresti la alta instanta din tara, invocând presiunea mediatica asupra acestui dosar si lipsa de impartialitate a judecatorilor de la CAB.

Este cea de-a doua cerere de acest fel depusa la ÎCCJ, dupa ce Dan Voiculescu a încercat fara succes sa obtina mutarea procesului.

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecata în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC „Bioprod” SA Bucuresti.

Procurorii anticoruptie au retinut în sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care îndeplineste o functie de conducere într-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate în scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savârsite în forma continuata.

Pe 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spalare de bani, iar Sorin Pantis a primit sase ani închisoare cu executare.(AS, A — autor: Eusebi Manolache, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie