Un fost director in Ministerul Economiei retinut pentru luare de mita

 

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus retinerea pentru 24 de ore, a suspectilor:

mita– TOADER GABRIEL RASVAN, director general al Directiei Generale Politici Industriale si Mediul de Afaceri din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, la data faptelor, în sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita;
– TULCAN STELIAN VLADUT, reprezentant al unei societati comerciale, în sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita;
– POSTOLACHE ARGENTINA CARLA, în sarcina careia s-a retinut infractiunea de complicitate la luare de mita;

Din ordonantele de retinere întocmite de procurori a reiesit ca, în cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, în baza unor întelegeri anterioare, din perioada decembrie 2011 – mai 2012, suspectul Toader Gabriel Rasvan, prin intermediul suspectului Postolache Argentina-Carla, a pretins, în cursul lunii mai 2012, achitarea de catre suspectul Tulcan Stelian Vladut a contravalorii unei cantitati de 48 mc de beton, în valoare totala de 14.461,36 lei.

Pentru acest „serviciu”, în contextul autorizarii unui antrepozit fiscal, suspectul Toader Gabriel Rasvan trebuia sa avizeze lista cu semifabricatele si produsele finite înscrise în nomenclatorul de fabricatie si sa avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize în cazul societatii comerciale reprezentate de suspectul Tulcan Stelian Vladut, lucru care s-a si întâmplat la data de 22.05.2012.
Întreaga cantitate de beton pretinsa a fost achitata în întregime de catre suspectul Tulcan Stelian Vladut, prin intermediul firmei pe care o reprezenta.
Cantitatea de 48 mc de beton a fost utilizata de catre numitul Toader Gabriel Rasvan la construirea unui imobil în zona localitatii Ghiroda, jud. Timis.

În cauza procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informatii – Directia Judeteana de Informatii Arad si de sprijinul lucratorilor din cadrul Directiei Generae Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Bihor. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie