Proiectul de majorare a taxelor pe proprietate va fi discutat in sedinta Guvernului din aceasta saptamana

 

Proiectul de modificare a Codului Fiscal, din care fac parte majorarile de taxe si impozite pe cladiri si masini, va fi discutat în sedinta Guvernului din aceasta saptamâna. Premierul da totusi asigurari ca masurile nu vor fi luate pâna când nu vor fi consultati partenerii sociali si sustine ca se discuta deja cu BNR si FMI.

guvernul ponta 3„Pe masura ce aceste modificari se discuta cu toti actorii sociali, acestea vor fi implementate. Ceea ce noi vrem sa facem este un tip de predictibilitate si nimic nu se adopta într-o luna, doua luni sau trei luni. Totul se discuta cu sase luni, cu un an, cu doi ani înainte, se discuta cu toti cei carora li se aplica si, din punctul asta de vedere, cred ca doamna Petrescu (ministrul de Finante- n.r.) merge în directia foarte buna (…) Ministrul de Finante, cu acest proiect pe care miercuri îl va prezenta si în sedinta de guvern, merge si se întâlneste cu reprezentantii mediului de afaceri, merge si are dezbateri în mediul academic, economic vorbesc – cu Banca Nationala, FMI si Comisia Europeana sunt deja dezbatute aceste lucruri – si trebuie prezentate predictibil”, a spus, luni seara, Victor Ponta, citat de Mediafax.

Guvernul vrea sa creasca de aproape trei ori taxele pentru posesorii de masini mici. Nu scapa nici cei care au în proprietate locuinte în care functioneaza firme. Acestia ar urma sa plateasca un impozit de aproape 2 la suta din valoarea imobilului, chiar si de 20 de ori mai mult decât în prezent.

Acelasi proiect contine taxe mai mici pentru cei care au masini puternice, cu motoare de peste 2.000 de centimentri cubi.

Sâmbata, Ministerul Finantelor a anuntat ca a retras, la solicitarea premierului Ponta, proiectele Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala, pentru ca acestea sa fie analizate în cadrul Guvernului înainte de începerea dezbaterii publice.

Propunerile care vor fi asumate de Guvern vor fi dezbatute si asumate, împreuna cu bugetul pentru anul viitor, de catre Parlament, mai arata ministerul.

Acelasi document releva ca impozitele si taxele locale vor fi indexate în continuare o data la trei ani în functie de inflatie, dar nu de catre Guvern, ca în prezent, ci direct de primarii, si vor putea fi majorate în fiecare an cu pâna la 50% fata de acest nivel, comparativ cu nivelul maxim de 20% permis de normele actuale. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie