PNL cere demisia ministrului Educatiei si a ministrului pentru Invatamant Superior

 

PNL cere demisie ministrului Educatiei, Remus Pricopie si a celui delegat pentru Învatamânt Superior, Mihnea Costoiu, pe care îi acuza de proasta gestionare a adeverintelor si diplomelor de bacalaureat pentru absolventii claselor a XII-a. Liberalii se întreaba, într-un comunicat de presa, „câte gafe” trebuie sa mai adune „cuplul de ministi ai învatamântului” pentru a fi demisi.

remus pricopie1“De parca n-ar fi fost suficiente cele 97 de lovituri la adresa învatamântului date prin ultima Ordonanta de Urgenta, 49/2014, cei doi ministri din zona educatiei revin cu o noua masura aberanta, anulând toate adeverintele eliberate pâna acum de liceele din România. Mai mult, solicitând acestora sa aibe girul si semnatura Inspectoratelor Scolare Judetene pe fiecare adeverinta eliberata, centralizarea îsi face din nou simtita prezenta”, sustine PNL, într-un comunicat de presa.

„Evident ca totul a pornit de la faptul ca diplomele pentru absolventii din acest an se pare ca nici macar nu au fost comandate de catre onoratii ministri ai învatamântului. Si daca tot aveau o problema mare, de ce sa nu aduca înca una pe capul actualilor absolventi. Ceea ce este cu adevarat greav este ca multi dintre acesti absolventi au luat deja diplomele de la unitatile de învatamânt, ba chiar unii dintre ei le-au tradus, autentificat si trimis la facultatile din strainatate, deoarece acestia erau cei care aveau cea mai mare nevoie. Cu dedicatie parca pentru acesti liceeni, vineri dupa-amiaza, onor Ministerul a trimis o circulara catre ISJ-uri, iar acestia catre licee prin care toti absolventii sunt invitati sa revina cu adeverintele primite, pentru a le fi înlocuite cu altele”, a completat PNL.

Liberalii se întreaba în încheiere „câte gafe mai trebuie sa adune cuplul de ministri ai învatamântului, Pricopie si Costoiu, pentru a fi demisi”. M.P. puterea.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie