Examen de definitivat in invatamant 2014. Aproape 10.000 de candidati sustin luni proba scrisa

 

Proba scrisa a examenului national de definitivare în învatamânt, sesiunea 2014, se desfasoara luni, 14 iulie, începând cu ora 10:00, în 42 de centre de examen (câte unul în fiecare judet si în municipiul Bucuresti). Dintre cei 10.764 candidati înscrisi la începutul anului scolar, au fost admisi sa participe la proba scrisa 9.917 candidati care au îndeplinit cumulativ cele trei conditii prevazute de metodologie.

examen definitivat9.917 candidati, cu 2.029 mai multi decât în 2013, sunt asteptati luni, 14 iulie, la proba scrisa a examenului national de definitivare în învatamânt, sesiunea 2014.

În sesiunea 2014, examenul national pentru definitivare în învatamânt se organizeaza la 136 de discipline. Proba scrisa contine subiecte de specialitate, metodica predarii, pedagogie si elemente de psihologia educatiei. Durata de redactare a lucrarii este de 4 ore. În judetul Cluj si în municipiul Bucuresti durata probei scrise se va prelungi cu 2 ore pentru 4 candidati cu nevoi speciale.

Nota obtinuta la proba scrisa este nota la examen. Nota minima de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promoveaza examenul dobândesc dreptul de practica în învatamântul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, si obiectivul acestui examen.

Afisarea rezultatelor va avea loc în data de 19 iulie. Perioada 19-23 iulie este desemnata pentru înregistrarea si solutionarea contestatiilor. Afisarea rezultatelor finale este programata pentru data de 24 iulie. Roxana Gagiu, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie