Afaceri pe fonduri europene pentru persoanele din categoriile vulnerabile

 

Persoanele din categoriile vulnerabile si cu statut de asistati social vor putea dezvolta afaceri pe fonduri europene, în cadrul proiectului alocându-se 200 de milioane de euro, pe exercitiul financiar 2014-2020, a anuntat, duminica, la Cluj, ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

fonduri europeneMinistrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a spus, duminica, la Cluj, într-o conferinta de presa, ca a fost aprobata o finantare de 200 de milioane de euro pentru dezvoltarea economiei sociale în cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Potrivit ministrului pentru Dialog Social, finantarea care vine din programul sectorial dezvoltarea resurselor umane are ca principal obiectiv incluziunea sociala si se refera, în primul rând, la acele categorii de persoane vulnerabile, respectiv persoane si familii care au mai mult de doi copii si sunt în situatii difcile, persoanele cu dizabilitati, persoanele de etnie roma, copiii aflati în situatii de risc sau familiile monoparentale.

“Acestor categorii, care în acest moment sunt în zona asistatilor sociali, prin aceasta finantare li se asigura posibilitatea de înfiintare a unor unitati de economie sociala la care pot aplica si pot sa dezvolte diverse activitati, care sa permita integrarea persoanelor în activitati economice cu caracter social, care sa le valorifice aptitudinile pe care le au si sa le transforme din persoane asistate social în persoane care pot contribui la bugetul statului prin impozite si taxe“, a declarat Cristea.

Potrivit acesteia, înscrierile se pot face în perioada 28 iulie – 11 august, iar suma minima care poate fi accesata pentru un proiect este de 50.000 de euro.

„Aceste contractari pot fi facute de catre ONG-uri, furnizori de servicii sociale, precum si de autoritati ale administratiei publice locale”, a afirmat Cristea. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie