Transalpina deschisa circulatiei

 

Transalpina este deschisa circulatiei, a declarat, vineri, la Alba Iulia, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, care a mentionat ca aceasta are statut de drum în lucru, cu restrictiile de rigoare.

transalpinaÎntrebat de jurnalisti daca DN67C, cunoscut ca si Transalpina, este deschis în prezent circulatiei, ministrul Transporturilor a raspuns afirmativ: ‘Este deschisa, atâta doar ca e un statut de drum în lucru, adica cu restrictiile de rigoare, atentionat fiecare sa umble cu grija acolo, ca nu-s finalizate chiar toate chestiunile’, a declarat Ioan Rus.

Ministrul Transporturilor a opinat ca Transalpina este în situatia unui ‘copil orfan’, caruia îi trebuie gasita o solutie.

‘Transalpina este în situatia de copil orfan. Adica ea n-a fost preluata de catre CNADNR de la constructor, constructorul e în faliment sau nu stiu exact cum e, a preluat-o o firma de insolventa, o prima firma de insolventa care a renuntat, si-au dat demisia din insolventa si a luat-o a doua, care nici aia…Transalpina, deci, e un copil orfan, care n-are tata, n-are mama în acest moment si încercam sa vedem prin ‘serviciile de protectie sociala, de asistenta, de casa copilului’ sa-i gasim o solutie în acest moment. Asta e adevarul-adevarat’, a declarat ministrul Transporturilor.

În urma cu câteva zile, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România a anuntat ca pe DN 67C Transalpina, traficul rutier este deschis doar între localitatile Bengesti si Rânca si ca sectorul de drum cuprins între Rânca si Sebes este închis circulatiei publice pe toata perioada anului, din cauza nefinalizarii lucrarilor de constructie si a imposibilitatii asigurarii conditiilor de siguranta a traficului rutier.

CNADNR preciza, printr-un comunicat de presa, ca, în cazul producerii unor accidente rutiere pe acest sector de drum, declarat închis circulatiei publice, responsabilitatea apartine în totalitate conducatorilor auto care se deplaseaza pe traseul mentionat, în conformitate cu prevederile legale. (A,AS — autor: Marinela Brumar, editor: Diana Dumitru), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie