Presedintele Traian Basescu, din nou reclamat la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru declaratii privind „clanurile de romi”

 

Presedintele Traian Basescu a fost, din nou, reclamat la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), de organizatia Romani CRISS, dupa ce a facut joi o serie de declaratii privind „clanurile de romi”.

traian basescuRomani CRISS a depus o noua plângere la CNCD prin care solicita sanctionarea presedintelui Traian Basescu pentru „atacurile rasiste” la adresa romilor, se arata într-un comunicat al organizatiei, citat de Mediafax.

În comunicat, ONG-ul reproduce declaratia de miercuri a presedintelui: „Clanurile de romi au protectie politica, care, de regula, este însotita si de protectie a institutiilor statului care vizeaza lupta împotriva crimei organizate si acesta a fost motivul pentru care în CSAT s-a emis hotarâre speciala care vizeaza lupta împotriva crimei organizate înca din anul 2009. La vremea aceea, crima organizata la nivel local era înca o problema neatinsa. Dupa hotarârea CSAT s-au constituit structuri mixte, procurori, SRI, politie, DGIPI, care au început lupta împotriva acestor clanuri si convingerea mea este ca statul va câstiga lupta cu aceste clanuri”.

„Romani CRISS se exprima în mod explicit în favoarea aplicarii legii si a combaterii crimei organizate. Acest lucru trebuie sa aiba loc pentru toti suspectii, indiferent de culoarea pielii sau de culoarea politica. Însa, discursul presedintelui este foarte periculos pentru ca prezinta romii ca infractori”, mai spune Romani CRISS. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie