In ce judete au crescut cel mai mult salariile?

 

Cresterea economica nu s-a facut simtita în egala masura în toate judetele tarii. Astfel, daca în unele zone salariile au crescut si cu peste 10%, de la un an la altul, în alte regiuni se constata chiar o scadere a veniturilor populatiei.

bani1Românii care s-au bucurat cel mai mult de cresterea salariilor sunt cei din judetul Calarasi. Salariile medii nete ale acestora au crescut, în perioada martie 2013-martie 2014, cu 12,77%, arata datele la nivel judetean centralizate de Institutul National de Statistica (INS).

Locuitorii din Calarasi sunt urmati de cei din judetul Galati, unde venitul salarial mediu net a crescut, într-un an, cu 12,3%. O crestere de peste 10% s-a mai înregistrat si în judetul Timis, situându-se mai exact la 10,6%.

Totodata, în judetul Satu Mare veniturile salariale ale angajatilor au avansat cu 9,61%. Cresteri ale salariului mediu net cuprinse între 8% si 9% s-au înregistrat în urmatoarele judete: Olt (+8,7%), Botosani (+8,6%), Dolj (+8,5%), Vaslui (+8,5%) si Vrancea (+8,3%).

În doua judete din tara salarile au ramas pe loc, din martie 2013 pâna în martie anul acesta, cu toate ca preturile au crescut între timp. Este vorba despre judetele Hunedoara si Vâlcea.

La polul opus, daca unii români afirma cu convingere ca anul acesta traiesc mai prost decât anul trecut, acest lucru nu este doar o opinie personala. Pur si simplu cresterea economica nu s-a facut simtita si la ei în buzunar.

În aceasta situatie se afla sapte judete din sudul si centrul tarii. Cel mai mult le-au scazut veniturile salariale medii locuitorilor din judetul Gorj, unde reducerea a fost de 6,4% de la un an la altul. Acestia sunt urmati de cei din Teleorman, cu o scadere de 3,1%. Urmeaza judetele Giurgiu si Caras-Severin cu diminuari de 2,4% si, respectiv, 2,3%. Salariile medii nete au scazut, timp de un an de zile si în judetele Harghita (-1,8%) si Covasna (-1,5%). O scadere usoara a venitului salarial mediu net, de 0,8%, s-a înregistrat în judetul Mehedinti. Cristina Popovici, money.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie