Voucherele de vacanta vor putea fi emise si online

 

Reprezentanti ai Ministerului Muncii, Ministerului Finantelor Publice si Autoritatii Nationale pentru Turism au constitui un grup de lucru ce va elabora normele metodologice pentru Legea privind voucherele de vacanta, fiind demarate si procedurile pentru realizarea unei platforme on-line de eliberare a voucherelor, a declarat într-un interviu pentru AGERPRES, Razvan Filipescu, presedintele ANT.

litoral1Acesta a subliniat ca principalele modificari aduse prin aceste norme vizeaza emiterea voucherelor de vacanta numai în sistem electronic, iar unitatea emitenta va fi Autoritatea Nationala pentru Turism.

Razvan Filipescu a mentionat, totodata, ca numarul de turisti straini s-a majorat în primele cinci luni ale acestui an cu 10,2% , cresteri semnificative fiind înregistrate în rândul turistilor proveniti din Israel, SUA, Regatul Unit si Republica Moldova.

AGERPRES: Legea voucherelor de vacanta a fost deja ratificata, iar în urmatoarele 30 de zile va trebui sa elaborati normele. Care sunt principalele idei si criterii tehnice care se vor regasi în aceste norme?
Razvan Filipescu: Autoritatea Nationala pentru Turism va elabora normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 94/2014 pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 8/2009 privind voucherele de vacanta în termen de 30 de zile de la data intrarii în vigoare a legii. Principalele modificari aduse prin aceste norme sunt ca emiterea voucherelor de vacanta se realizeaza numai în sistem electronic, iar unitatea emitenta va fi Autoritatea Nationala pentru Turism. Aceste norme metodologice vor fi postate pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Turism în vederea realizarii procedurii de transparenta publica si vor intra în vigoare dupa aprobarea prin Hotarâre a Guvernului si publicarea acestora în Monitorul Oficial al României.

AGERPRES: Când apreciati ca aceasta lege va începe sa produca efecte si de când credeti ca operatorii economici si cei din sectorul de stat vor putea sa înceapa sa le acorde salariatilor?
Razvan Filipescu: La nivelul ANT s-a constituit un grup de lucru format din reprezentanti ai Ministerului Muncii, Ministerului Finantelor Publice si ANT în vederea elaborarii normelor metodologice amintite mai sus. În continuarea demersurilor cu privire la aplicarea Legii 94/2014, am demarat procedurile pentru realizarea unei platforme on-line de eliberare a voucherelor de vacanta.

Citeste interviul integral pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie