Restituirea unei parti din acciza suplimentara pe motorina achizitionata de transportatori. Conditii, procedura si termenele de restituire

 

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 512 din data de 9 iulie 2014 a fost publicata Hotarârea Guvernului nr. 537/2014 privind conditiile, procedura si termenele de restituire ca ajutor de stat a sumelor reprezentând diferenta dintre nivelul standard al accizelor si nivelul accizelor diferentiat pentru motorina utilizata drept combustibil pentru motor.

transportatoriActul normativ instituie o schema de ajutor de stat sub forma restituirii sumelor reprezentând diferenta dintre nivelul standard al accizelor si nivelul accizelor diferentiat prevazut la art. 176 alin. (6) din Codul fiscal, pentru motorina utilizata drept combustibil pentru motor.

Ajutorul de stat consta în restituirea sumelor reprezentând diferenta dintre nivelul standard al accizelor si nivelul accizelor diferentiat prevazut la art. 176 alin. (6) din Codul fiscal, pentru motorina utilizata drept combustibil pentru motor în:
– transportul rutier de marfuri în cont propriu sau pentru alte persoane, cu autovehicule sau ansambluri de vehicule articulate destinate exclusiv transportului rutier de marfuri si cu o greutate bruta maxima autorizata de cel putin 7,5 tone;
– transportul de persoane, regulat sau ocazional, exclusiv transportul public local de persoane, cu un autovehicul din categoria M2 sau M3, definit în Directiva 2007/46/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 5 septembrie 2007 de stabilire a unui cadru pentru omologarea autovehiculelor si a remorcilor acestora, precum si a sistemelor, componentelor si unitatilor tehnice separate destinate vehiculelor respective.

Se desemneaza ca Administrator al schemei de ajutor de stat Autoritatea Rutiera Româna.

Perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat în cadrul careia se pot emite acorduri pentru finantare este cuprinsa între data de 15 iulie 2014 si 31 martie 2019 inclusiv.

Bugetul total maxim estimat al schemei este de 3.021,6 milioane lei, respectiv echivalentul a 637,73 milioane euro, cu posibilitatea suplimentarii din:
– credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finantare;
– credite bugetare pentru plata ajutorului de stat pentru perioada 2014-2020.

juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie