Dosarul lui Nicusor Constantinescu: Judecatorii apreciaza ca prelungirea ingrijirilor postoperatorii reprezinta o modalitate de tervigersare a procesului

 

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti sustin ca prelungirea „în mod nefiresc si nejustificat” a îngrijirilor postoperatorii de care beneficiaza în SUA presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, nu constituie altceva decât o modalitate de tergiversare a procesului penal pe care acesta îl are în România.

nicusor constantinescuExplicatia a fost data de magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti în motivarea deciziei din 18 iunie 2014 prin care au respins cererea lui Nicusor Constantinescu de revocare a controlului judiciar, judecatorii nefiind nici de acord sa-i prelungeasca acestuia sederea în SUA pâna în luna septembrie.

Astfel, judecatorii nu au încuviintat solicitarea lui Nicusor Constantinescu de a prelungi pâna la data de 1 septembrie 2014 perioada de parasire a teritoriului tarii, deoarece acesta nu a depus documente, care sa ateste ca aceasta data este necesara pentru ameliorarea starii sale de sanatate.

„Având în vedere toate aceste considerente, judecatorul de Camera preliminara apreciaza ca prelungirea, în mod nefiresc si nejustificat, a îngrijirilor postoperatorii nu constituie altceva decât o modalitate atât de sustragere de la masura preventiva a controlului judiciar, cât si de tergiversare a procesului penal, aflat deja în cea de-a doua sa faza, a Camerei preliminare”, se arata în motivare.

Pe 23 iunie, Tribunalul Bucuresti a emis un mandat de arestare preventiva pe numele lui Nicusor Constantinescu, dupa ce acesta nu s-a mai întors din SUA, la data stabilita de instanta din România.

Nicusor Constantinescu invoca faptul ca nu se poate deplasa, dupa ce a suferit o interventie chirurgicala, fiind diagnosticat cu cancer.

Procurorii sustin însa ca documentele medicale prezentate de avocatii lui Nicusor Constantinescu sunt false.

În 27 mai, Nicusor Constantinescu a fost trimis în judecata, sub control judiciar, de DNA, în dosarul în care este acuzat ca a împiedicat efectuarea unor controale ale Curtii de Conturi si ca nu a respectat dispozitiile legale care îl obligau sa procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism si a autorizatiilor de construire a unor centrale si generatoare eoliene.(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie