ANP despre Raportul Avocatul Poporului privind respectarea drepturilor copiilor privati de libertate

 

Raportul privind respectarea drepturilor copiilor privati de libertate, realizat de Avocatul Poporului, în care se arata ca aproape trei sferturi dintre minori au declarat ca s-au îmbolnavit în timpul detentiei, reprezinta „o analiza a perceptiei copiilor intervievati”, sustine ANP.

functionar public  penitenciarAdministratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) arata, într-un raspuns formulat la solicitarea MEDIAFAX, ca raportul realizat de Avocatul Poporului si UNICEF reprezinta o analiza a perceptiilor copiilor intervievati si se bazeaza exclusiv pe informatiile furnizate de copiii aflati în detentie.

„Acest document nu a inclus si o evaluare a locurilor de detentie si nu a cautat sa valideze sau sa invalideze relatarile subiectilor. Raportul vizeaza identificarea cauzelor, dar si a mijloacelor prin care conditiile de detentie pot fi îmbunatatite, aceasta fiind, de altfel, o tinta permanenta a Administratiei Nationale a Penitenciarelor”, a precizat sursa citata.

Potrivit reprezentantilor ANP, masurile luate de institutie pentru îmbunatatirea conditiilor de detentie pentru minorii aflati în executarea unei pedepse privative de libertate „sunt continue si privesc investitii în renovarea si modernizarea spatiilor de cazare”, dar si implementarea unor proiecte si programe educative, formative sau sportiv-recreative.

Referitor la faptul ca minorii aflati în penitenciar au reclamat „prezenta continua a plosnitelor”, reprezentantii institutiei arata ca statisticile realizate în ultimii ani indica faptul ca tipul îmbolnavirilor din rândul minorilor ce executa o pedeapsa privativa de libertate nu difera de cele din populatia generala, afectiunile fiind cele specifice vârstei – afectiuni intercurente acute si/sau subacute, fara importanta deosebita, cu vindecare integrala, în urma tratamentului aplicat de medici.

„Subliniem ca la nivelul celor trei centre educative existente în sistemul penitenciar nu a fost semnalata o infestare continua cu insecte parazite de tipul plosnitelor, ci doar aparitia lor sporadica. De asemenea, odata cu instalarea sezonului cald, s-au intensificat actiunile de curatenie si/sau dezinsectie, ultima fiind efectuata la începutul lunii iunie”, mentioneaza ANP.

Pe de alta parte, problematica agresivitatii crescute este cunoscuta de oficialii Administratiei.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie