Voucherele de vacanta. Cine beneficiaza?

 

Recent, au fost facute modificari în ceea ce priveste acordarea de vouchere de vacanta pentru anumiti salariati – aspect reglementat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2009.

concediuModificarile au fost introduse prin Legea nr. 94/2014 si se aplica de la 6 iulie 2014.

Astfel, potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 8/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, “institutiile publice definite conform Legii nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si institutiile publice locale definite conform Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, indiferent de sistemul de finantare si subordonare, inclusiv cele care se finanteaza integral din venituri proprii, regiile autonome, societatile reglementate de Legea societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, la care statul este actionar unic sau actionar majoritar, societatile si companiile nationale care încadreaza personal prin încheierea unui contract individual de munca, acorda, în conditiile legii, vouchere de vacanta“.

În ceea ce priveste institutiile publice, acestea sunt definite în Legea nr. 500/2002 ca fiind Parlamentul, Administratia Prezidentiala, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice, alte autoritati publice, institutiile publice autonome, precum si institutiile din subordinea/coordonarea acestora, finantate din:

• bugetul de stat;

• bugetul asigurarilor sociale de stat;

• bugetele fondurilor speciale;

Citeste mai departe pe legestart.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie