Valabilitatea rovinietei in cazul schimbarii numarului de inmatriculare

 

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 506 din data de 8 iulie 2014 a fost publicata Legea nr. 100/2014 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 8/2010 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din România.

rovinietaNoua lege stabileste ca, în cazul schimbarii numarului de înmatriculare a vehiculului, rovinieta îsi mentine valabilitatea în conditiile în care în baza de date a autoritatii de înmatriculare este operata modificarea respectiva. În acest sens, autoritatea de înmatriculare este obligata sa asigure, pe baza de protocol, accesul zilnic al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România – S.A. la baza de date privind modificarile cu privire la schimbarea numarului de înmatriculare.

De asemenea, legea stabileste noi categorii de vehicule care nu vor mai plati rovinieta, si anume: autovehiculele unitatilor Serviciului Român de Informatii, ale Serviciului de Informatii Externe, ale Serviciului de Telecomunicatii Speciale si ale Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Societatii Nationale de Cruce Rosie din România. juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie