Hofigal Bucuresti vinde un pachet de 35,5% din capitalul social pentru 5 milioane de euro

 

Proprietarii producatorului de suplimente alimentare si cosmetice Hofigal Bucuresti vor sa vânda un pachet de 35,5% din capitalul social pentru suma de 5 milioane de euro, a anuntat compania.

hofigal logoPotrivit datelor de la Registrul Comertului, Hofigal este controlata în proportie de 64,4% de Stefan Manea, iar un alt actionar semnificativ este Cristina Manea, cu 35,55% din capitalul social, scrie Mediafax.

„Compania dispune de o serie de active valoroase precum terenuri, utilaje si cladiri. De asemenea, este o societate sanatoasa din punct de vedere financiar, care a reusit sa înregistreze profit chiar si în perioadele de criza financiara. În plus, Hofigal a reusit sa creasca în timp cu resurse financiare proprii si fara a acumula datorii catre banci si terti. Totodata, brevetele reprezinta o resursa extrem de importanta a companiei, având în vedere ca un singur brevet Hofigal valoreaza cel putin 900.000 euro”, a declarat avocat Maria Ilie, reprezentant al actionarului vânzator.

Hofigal a fost înfiintata în anul 1990 si are în prezent un portofoliu de aproximativ 400 de produse, din care peste 70 sunt branduri brevetate la nivel international. Anul trecut, compania a înregistrat o cifra de afaceri de 31,1 milioane lei (7 milioane euro), în crestere cu 18,5% comparativ cu 2012, si un profit de 4,42 milioane lei (1 milion euro), cu 38,5% mai mare.

„Actionarul doreste sa obtina contravaloarea pretului actiunilor. S-au asteptat aproape 24 de ani ca aceasta societate sa înregistreze profitul pe care l-a obtinut, renumele de care beneficiaza si apreciaza ca acesta este momentul propice pentru a vinde”, a aratat avocatul actionarului.

Investitorul care va prelua pachetul scos la vânzare va dobândi calitatea si drepturile legale asupra a înca 10 societati comerciale în care Hofigal este actionar si care au în patrimoniu sute de hectare de teren, utilaje de productie, complexuri de terapie naturala, se arata în comunicatul companiei.

Producatorul detine o fabrica certificata GMP (Good Manufacturing Practice – buna practica de fabricatie) în Bucuresti, în anul 2003 a deschis un centru de terapie naturala la Breaza, iar în 2006 un centru medical „Hofimed” în Bucuresti. Compania are 234 de angajati. Andreea Stoica, curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie