Deputatul Eugen Bejinariu, audiat in dosarul achizitiilor IT educationale

 

Deputatul PSD Eugen Bejinariu a fost audiat miercuri în dosarul legat de achizitii IT pentru Ministerul Educatiei, potrivit unor surse judiciare.

laptopuri si mainiAceleasi surse au precizat ca o alta persoana care a dat declaratii în dosar este avocatul Doru Catalin Bostina si ca audierile vor continua în zilele urmatoare.

Secretarul general al Guvernului, Ion Moraru, s-a prezentat joi la DNA, pentru a fi audiat în acest dosar.

La intrare, Ion Moraru a declarat ca a fost chemat pentru a fi audiat ca martor, însa nu a precizat în ce dosar.

Potrivit DNA, acest dosar a fost deschis ca urmare a sesizarii Directiei Nationale Anticoruptie de catre Corpul de Control al premierului, din data de 21 mai 2013, cu privire la închirierea si extinderea de licente educationale de catre Ministerul pentru Societatea Informationala si Ministerul Educatiei Nationale.

”Obiectul sesizarii l-a constituit închirierea si extinderea de licente educationale de catre Ministerul pentru Societatea Informationala si Ministerul Educatiei Nationale care, contrar dispozitiilor acordului cadru nr. 32/12.08.2009, au încheiat, contrar HG nr. 460/2009, contracte de furnizare produse, existând indicii ca s-au efectuat plati privind o suma de aproximativ 9 milioane euro, destinate unitatilor de învatamânt”, precizeaza sursa citata. (AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie