Programul SRL-D fara prag de varsta debuteaza pe 11 iulie 2014

 

Toti întreprinzatorii debutanti, indiferent de vârsta, care doresc sa desfasoare o activitate economica pentru prima data prin intermediul unei microîntreprinderi (SRL-D) vor beneficia, începând cu 11 iulie 2014, de aceleasi facilitati pentru înscrierea în programele Departamentului pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, informeaza institutia. Începând cu anul 2011, Guvernul acorda finantari nerambursabile de câte 10.000 de euro pentru tinerii care îsi dezvolta o afacere, iar firmele lor sunt înregistrate sub forma de SRL-D (societate cu raspundere limitata – debutant).

oameni de afaceriLegea nr.97/2014 privind modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea înfiintarii si dezvoltarii microîntreprinderilor de catre întreprinzatorii tineri va intra în vigoare începând cu data de 11 iulie 2014, prevede eliminarea pragului de vârsta de maxim 35 ani.

Obiectivul Programului pentru stimularea înfiintarii si dezvoltarii microîntreprinderilor îl constituie stimularea înfiintarii de noi afaceri, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor în scopul implicarii acestora în structuri economice private.

Programul urmareste dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale bazate pe cunoasterea si gestionarea optima a resurselor, în vederea adaptarii rapide la rigorile determinate de globalizarea pietelor, precum si stimularea si sprijinirea demararii si dezvoltarii firmelor nou-înfiintate (start-up-uri) prin facilitarea accesului acestora la finantare.

Pentru încadrarea în Program, microîntreprinderea înfiintata de întreprinzatorul debutant trebuie sa îndeplineasca cumulativ mai multe conditii. Printre acestea, societate comerciala cu raspundere limitata-debutant (SRL-D) trebuie sa functioneze pe durata nedeterminata, în conditiile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si ale ordonantei de urgenta nr. 6 din 09.02.2011; se încadreaza în categoria microîntreprinderilor în conditiile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiintarii si dezvoltarii întreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale ordonantei de urgenta nr. 6 din 09.02.2011; este înfiintata de un întreprinzator debutant, ca asociat unic, sau de cel mult 5 (cinci) întreprinzatori debutanti asociati. Conditiile pentru întreprinzatorul debutant trebuie îndeplinite de fiecare dintre asociati.

Povestea SRL-D-urilor

Începând cu anul 2011, Guvernul acorda, prin intermediul Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri, finantari nerambursabile de câte 10.000 de euro pentru tinerii care îsi dezvolta o afacere, iar firmele lor sunt înregistrate sub forma de SRL-D (societate cu raspundere limitata – debutant). Pentru a putea beneficia de alocatia financiara nerambursabila de la stat, societatea trebuie sa fie înfiintata de un întreprinzator debutant (sa aiba pâna în 35 de ani), ca asociat unic, sau de cel mult 5 (cinci) întreprinzatori debutanti asociati. Cei care nu primesc finantare se pot bucura însa de anumite facilitati, printre care, scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata, sau scutirea de la plata taxelor pentru operatiunile de înmatriculare efectuate la oficiile registrului comertului pentru înregistrarea firmei. De asemenea, detinatorii de SRL D beneficiaza de consiliere din partea oficiului teritorial din program. economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie