Procedura de recuperare a cotelor de intretinere de la restantierii asociatiilor de proprietari

 

În acest articol va oferim câteva explicatii succinte cu privire la procedura de recuperare a cotelor de întretinere de la restantierii asociatiilor de proprietari.

asociatii de proprietariÎn conformitate cu Legea nr. 230/2007 privind înfiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de propietari.

Însa ce se întâmpla în cazul în care aceste plati întârzie sa fie efectuate, iar lista datornicilor este în continua crestere?

Pentru a stopa acest fenomen în care sumele restante ajung sa atinga valori enorme, Asociatiile de Proprietari au obligatia de a actiona în justitie proprietarii care se fac vinovati pentru neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari pentru mai mult de 90 de zile de la data afisarii listei de întretinere.

Cum obtinem rezultatele favorabile?

Procedura presupune îndeplinirea urmatorilor pasi:

1. Rezolvarea pe cale amiabila. În aceasta etapa se fac toate demersurile necesare pentru recuperarea restantelor exclusiv pe cale amiabila, contactare directa, negociere.

2. Rezolvarea în instanta. În aceasta etapa se demareaza procedurile uzuale privind chemarea în instanta a debitorului-pârât.

3. Executarea silita. Daca dupa obtinerea unei hotarâri judecatoresti datornicii refuza în continuare sa achite sumele restante, se apeleaza la un executor judecatoresc. Aceasta etapa corespunde recuperarii debitului care se poate face prin executare silita mobiliara sau imobiliara.

Citeste mai departe pe legestart.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie