Mediator Mirela Dragu la conferinta „Bune practici in mediere”: Aspecte practice privind medierea conflictelor individuale de munca

 

Mediator Mirela Dragu a sustinut prezentarea “Aspecte practice privind medierea conflictelor individuale de munca”, în cadrul conferintei „Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curtii Constitutionale asupra Medierii”.

Mirela DraguAceasta a început prin a explica ce defineste un conflict de munca, oferind detalii cu privire la legislatia în vigoare. Pentru a întelege si mai bine utilitatea medierii în conflictele individuale de munca, Mediator Mirela Dragu a trecut si prin drepturile salariatului, asa cum sunt ele prevazute în Codul Muncii.

“Din punctul meu de vedere, as vedea benefica introducerea în contractele individuale de munca a unei clauze prin care partile raportului juridic (angajat si angajator) sa apeleze la mediere cu ocazia ivirii unui conflict referitor la contractul individual de munca, înaintea apelarii la instanta”, a precizat Mediator Mirela Dragu.

În cadrul prezentarii, aceasta a tinut sa sublienieze ca medierea nu poate fi un remediu pentru orice conflict dintre angajat si angajator, dar poate rezolva mult mai usor numeroase alte probleme. În economia actuala ambele parti se afla sub presiune, astfel ca divergentele dintre oameni sunt inevitabile. Medierea este o solutie eficienta pentru a le rezolva si pentru a proteja atât angajatul, cât si angajatorul.

Sanatatea Media Group a organizat ieri, 3 iulie 2014 un eveniment inedit, în cadrul caruia au fost discutate practicile de mediere si beneficiile acestora. Intitulata „Bune practici în mediere – Impactul Deciziei Curtii Constitutionale asupra Medierii”, dezbaterea a reunit peste 130 de judecatori, procurori si mediatori, consilieri jurdici si avocati din toata tara. Întâlnirea a fost un adevarat succes întrucât profesionistii din sistemul juridic si mediatorii au avut ocazia sa-si expuna punctele de vedere privind medierea si sa vina cu noi informatii privind acest domeniu, ce se afla în continua dezvoltare. Alexandra Necula, exploremedicinetv.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie