Citigroup ar putea incheia o intelegere amiabila cu Departamentul de Justitie din SUA pentru a evita un proces federal

 

Citigroup este aproape de un acord cu Departamentul de Justitie din SUA în cadrul caruia ar plati circa 7 miliarde dolari pentru a scapa de acuzatii ca ar fi vândut instrumente financiare garantate prin ipoteci cu probleme înaintea crizei financiare, au declarat surse apropiate situatiei pentru WSJ.

citigroupBanca si autoritatile americane finalizeaza detaliile unei întelegeri care ar ajuta institutia de credit sa evite un proces federal în privinta ipotecilor, au spus sursele WSJ.

Un acord ar putea fi anuntat începând de saptamâna urmatoare.

Apropierea de o întelegere amiabila marcheaza o schimbare semnificativa fata de mijlocul lunii iunie, când Departamentul Justitiei a avertizat ca intentioneaza sa deschida un proces daca Citigroup nu creste substantial suma oferita, scrie cotidianul american Wall Street Journal (WSJ).

Citigroup a propus initial statului 4 miliarde de dolari, în timp ce autoritatile au încercat sa obtina 10 miliarde de dolari, au spus sursele.

Banca a sustinut ca actiunile sale de dinaintea crizei nu ar trebui sa impuna penalitati atât de mari si ca ar trebui sa plateasca mult mai putin decât JPMorgan Chase, care a acceptat un acord amiabil în valoare de 13 miliarde de dolari.

JPMorgan a vândut semnificativ mai multe instrumente financiare garantate prin ipoteci înaintea crizei, au spus sursele.

Unii investitori mari, care au considerat suma de 10 miliarde de dolari ca fiind excesiva, au sugerat ca Citigroup sa riste un proces în instanta daca nu poate scapa de acuzatii prin plata a 3-4 miliarde de dolari.

Analistii se asteptau ca o întelegere cu statul sa coste banca circa 5 miliarde de dolari. Marius Oncu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie