Politistii au efectuat astazi perchezitii la mai multe firme, printre care si studiourile MediaPro din Buftea

 

Mai multe perchezitii au avut loc, marti dimineata, la sediile unor firme, printre care si la studiourile MediaPro din Buftea. Actiunea a vizat destructurarea unui grup specializat în comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul fiind estimat la aproape 1,5 milioane de euro.

perchezitii1Potrivit unui comunicat emis de Politia Româna, 66 de societati comerciale ar fi cumparat servicii si produse fictive de la societati-fantoma în scopul deducerii artificiale si ilicite a TVA si a impozitului pe profit, se arata într-un comunicat al Politiei Române.

Valoarea serviciilor si a produselor achizitionate fictiv este de 10 milioane de euro, prejudiciul estimat adus statului fiind de 1,5 milioane de euro.

La perchezitiile demarate din primele ore ale diminetii au participat 90 de politisti si trei procurori din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Bucuresti, cu sprijinul Serviciului Român de Informatii.

Procurorii si politistii au terminat perchezitiile în jurul orei 12.00, 13 persoane urmând sa fie audiate în cursul zilei de astazi.

Contre între Adrian Sârbu si Victor Ponta, luni seara

Premierul Victor Ponta a sustinut, luni, la B1 TV, ca Adrian Sârbu ar fi fost la el în birou: „Mi-a zis ca are niste controale de la ANAF si daca pot sa le opresc si i-am zis ca nu pot. Si de atunci am tot citit ce rau sunt eu”.

„Minte!”, a declarat Adrian Sârbu ca raspuns la afirmatia lui Victor Ponta.

Perchezitii la MediaPro în luna aprilie

Mai multe firme din trustul Media Pro au fost vizate într-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani în urma cu câteva luni. Procurorii au efectuat 28 de perchezitii, pe 1 aprilie, în Bucuresti si în judetul Ilfov. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au ridicat mai multe documente de la sediul Media Pro. Pro Tv SA a precizat atunci ca nu este cercetata în acest caz, la sediul de pe Pache Protopopescu neavând loc nicio perchezitie.

„Din datele si probele administrate în cauza rezulta indicii rezonabile de sustragere de la plata obligatiilor fiscale datorate catre bugetul de stat, mecanism prin care s-a produs un prejudiciu estimat la suma de 5.400.000 lei”, se arata într-un comunicat al Parchetului Capitalei. De asemenea, anchetatorii sustineau ca,exista indicii rezonabile ca sumele de bani spalate se ridica la aproximativ 23.000.000 lei. Ioana Nicolescu, Mihaela Cojocariu, adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie