Concluziile Inspectiei Judiciare cu privire la afirmatiile lui Bercea Mondial

 

Afirmatiile lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la adresa procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, si a presedintei Înaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, au fost de natura sa afecteze independenta justitiei, sunt concluziile Inspectiei Judiciare, au declarat marti pentru AGERPRES surse oficiale.

inspectia judiciaraRaportul Inspectiei Judiciare va fi dezbatut de plenul CSM în sedinta de miercuri.

Pe 20 iunie, presedintele CSM, Adrian Bordea, a sesizat Inspectia Judiciara în vederea efectuarii de verificari privind apararea independentei justitiei, în raport cu declaratiile ce pun în pericol statul de drept, vehiculate în mass-media, referitoare la Livia Stanciu si Codruta Kovesi.

„În temeiul art. 30 alin.1 din Legea 317/2004, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat, vineri, Inspectia Judiciara în vederea efectuarii de verificari privind apararea independentei justitiei, în raport cu declaratiile ce pun în pericol statul de drept, vehiculate în mass-media în data de 19 iunie 2014, referitoare la doamna judecator Livia Doina Stanciu, presedintele Înaltei Curti de Casatie si Justitie, si doamna Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie”, se arata atunci într-un comunicat al DNA.

Sesizarea IJ vine în urma declaratiilor facute de Sandu Anghel cu privire la activitatea profesionala a sefului ÎCCJ si a sefului DNA.

Pe 19 iunie, Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, a fost adus la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat în dosarul în care fiul sau l-a acuzat pe Mircea Basescu de trafic de influenta.

Din duba care l-a adus la DNA din penitenciar, Bercea Mondial le-a spus jurnalistilor, prin geamul masinii, ca ar fi dat 2 milioane de euro pentru a fi scapat de închisoare si ca în acest caz ar fi implicate presedinta ÎCCJ, Livia Stanciu, si sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

„Mi-a promis Livia Stanciu. Avem date despre Livia Stanciu”, a afirmat atunci el.(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie