CNCD: Campania „Mamaia Style” are elemente cu continut sexist, misogin si discriminatoriu ce trebuie eliminate

 

Campania „Mamaia Style” are elemente cu continut sexist, misogin si discriminatoriu ce trebuie eliminate, potrivit CNCD, care a sanctionat cu avertisment Asociatia Litoral-Delta Dunarii, ce a realizat materialele, si pe primarul Constantei Radu Mazare.

cncd consiliul national pentru combaterea discriminariiPresedintele Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Csaba Asztalos, a declarat pentru MEDIAFAX ca, în sedinta de miercuri a consiliului a fost discutata sesizarea privind campania „Mamaia Style”, de promovare a statiunii.

Membrii CNCD au hotarât ca sunt anumite elemente în campanie care au „un continut sexist, misogin si discriminatoriu” si care „creeaza o atmosfera degradanta si umilitoare” în ceea ce priveste femeile.

Totodata, ei au mai stabilit ca declaratiile facute de primarul Radu Mazare cu ocazia lansarii campaniei depasesc limitele libertatii de exprimare si sunt la rândul lor discriminatorii.

Astfel, CNCD a hotarât, cu majoritate de voturi, sa sanctioneze cu avertisment Asociatia Litoral-Delta Dunarii, ce a realizat materialele, si pe Radu Mazare. Cei doi trebuie sa publice în mass media un rezumat al deciziei CNCD în ceea ce îi priveste.

Asociatia trebuie totodata sa elimine elementele discriminatorii din campanie, însa reprezentantii acesteia au prezentat deja, la audierile de la CNCD, propuneri de modificari care sunt în limita legii, a mai precizat pentru MEDIAFAX Csaba Asztalos.

Mazare spune ca va ataca în instanta sanctiunea CNCD

Primarul Constantei, Radu Mazare, sustine ca va ataca în instanta decizia CNCD de a-i sanctiona cu avertisment pe el si Asociatia Litoral-Delta Dunarii privind campania „Mamaia Style”, adaugând ca nu va renunta la aceasta si ca îl deranjeaza ca nu poate face materiale promotionale pentru turisti.

„Voi nu ati învatat cum e în viata si în istorie. Uite, numai lectiile pe care le vedeti la carnaval. Unul face si 100 de neputinciosi îl critica si încearca sa-l loveasca pe la spate. Nu-i nimic nou, ca de 14 ani m-am obisnuit. Orice lucru nou pe care vreau sa-l fac se gaseste câte un destept, 10, 100 care sa critice, ei nefacând nimic în viata lor. O sa mergem sa atacam la Curtea de Apel, dupa aia la Înalta Curte. Ne-au pus sa si modificam, nu stiu ce, ca nu am primit înca, dar cert e ca noi nu putem sa dam drumul campaniei de promovare, sunt turisti si nu pot sa cumpere tricouri”, a declarat Mazare, la sediul Politiei Judetene Constanta, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a spus ca nu are de gând sa renunte la campania „Mamaia Style”, considerând ca „maniera” în care promoveaza statiunea „este evident drumul cel bun”, în conditiile în care la carnaval au asistat peste 25.000 de oameni.

„Deocamdata ne judecam nu am de gând sa renunt pentru ca eu cred ca maniera la care noi promovam si ce facem în statiune este evident drumul cel bun, altfel nu erau peste 25.000 de oameni la carnaval unde erau fete. Poate în curând o sa ne certe si ca de ce sunt fete cu fuste scurte, despicate, s.a.m.d. Probabil ca vor femeia cu barba si atunci nu mai plânge nimeni”, a afirmat primarul Constantei. Laura Mitran, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie