Ministrul Robert Cazanciuc de Ziua Justitiei: Increderea in justitie se construieste greu

 

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat cu prilejul aniversarii Zilei Justitiei ca schimbarea mentalitatilor, încrederea în justitie, în institutiile statului se construiesc greu iar o conditie esentiala este ca oamenii politici sa fie mai retinuti atunci când discuta de sistemul judiciar.

Robert Cazanciuc„Exista mecanisme interne de control si verificare, institutii independente, care au atributii de a verifica activitatea judecatorilor si procurorilor, CSM, la fel cum exista si cai de atac în instante. Trebuie sa lasam aceste institutii sa-si îndeplineasca atributiile, sa nu pronuntam noi, cei de afara, sentinte la adresa judecatorilor si procurorilor, dar nici sa nu punem etichete pe cei care sunt chemati sa raspunda la un moment dat în fata legii înainte ca ei sa fie condamnati definitiv de o instanta”, a afirmat ministrul duminica.

El a sustinut ca trebuie, în acelasi timp, sa se înteleaga ca respectarea angajamentelor internationale asumate în numele României este o chestiune de principiu, de încredere si ca nicio relatie de colaborare, cu atât mai putin una între state, nu se poate construi în lipsa ei.

„În proiectele noastre avem nevoie si de sprijinul Parlamentului, care trebuie sa sustina solicitarile sistemului de justitie si sa intervina, poate cu mai multa rapiditate, atunci când sunt transmise propuneri pentru corectarea si îmbunatatirea cadrului normativ”, a sustinut Cazanciuc.

Ministrul a adaugat ca este convins ca între cele trei puteri ale statului nu exista diferente de viziune cu privire la drumul pe care România trebuie sa-l parcurga, dar ca este cu certitudine nevoie de un dialog mai deschis, mai aplicat pentru o viziune comuna asupra pasilor ce trebuie facuti.

Evenimentul prilejuit de Ziua Justitiei a fost organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, la sediul Curtii de Apel Bucuresti.(AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie