Electrica a incheiat prima sedinta de tranzactionare la BVB, pe locul sase intre companiile romanesti

 

Electrica a încheiat prima sedinta de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti cu o capitalizare bursiera de 3,891 miliarde lei (886,52 milioane euro), plasându-se pe locul sase între companiile românesti listate la BVB, conform unui comunicat al companiei.

bvbPrimele tranzactii cu actiunile Electrica au fost realizate la pretul de 11,11 lei, cu 1% peste pretul final al IPO-ului de 11 lei/actiune, iar la finalul zilei actiunile aveau pretul de 11,25 lei/actiune, cu 2,27% peste pretul din oferta.

În total au fost realizate 3.054 de tranzactii, la preturi care au variat între 11,04 lei/actiune si 11,26 lei/actiune. Pretul minim este cu 0,36% peste pretul din IPO, iar pretul maxim cu 2,36% peste cel din oferta.

În prima zi la cota bursei au fost tranzactionate 5.350.989 de actiuni Electrica, pentru 59,935 milioane lei (13,652 milioane euro). Astfel, valoarea tranzactiilor cu actiuni Electrica a reprezentat peste jumatate din valoarea tranzactiilor realizate vineri cu actiuni pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti, de 112,574 milioane lei (25,645 milioane euro).

* Victor Ponta: Oferta publica initiala a Electrica un mesaj pozitiv despre directia economiei românesti

Oferta publica initiala a Electrica a înregistrat un succes mai mare decât IPO Romgaz si acesta este un mesaj pozitiv privind directia economiei românesti, reformele structurale pe care le-am început, privatizarile si deschiderea economiei românesti, a declarat joi premierul Victor Ponta la deschiderea sedintei Bursei de la Londra.

„Este a doua oferta publica initiala de succes. As putea spune ca Electrica a fost chiar mai de succes decât Romgaz. Dar a avea competitie între doua companii românesti pe piata bursiera internationala este ceva la care acum un an nici nu ne gândeam. Acest IPO de succes este un mesaj pozitiv pentru directia economiei românesti, pentru reformele structurale demarate, pentru privatizari si deschiderea economiei românesti. Am învatat astazi ceva ce voi utiliza în viata mea politica, ca este mai bine sa fi norocos decât inteligent. Noi am fost norocosi si acum trebuie sa fim destepti pentru a mentine acest noroc pentru companiile noastre”, a spus premierul Victor Ponta.

Electrica este cea mai mare oferta publica de actiuni derulata pe bursa româneasca si a atras de la investitorii institutionali si cei de retail 1,95 miliarde lei (444,3 milioane euro). Un numar de 11.613 investitori au cumparat 177,188 milioane actiuni Electrica, în cadrul ofertei publice, încheiate pe 25 iunie.

„As dori sa-mi exprim multumirea pentru relatia excelenta dintre London Stock Exchange, Bursa de Valori de la Bucuresti si Guvernul României. Din punctul nostru de vedere, trebuie sa lucram la consolidarea acestui parteneriat si sa-l facem unul pe termen lung”, a precizat Victor Ponta. „Felicitarile mele tuturor celor care au facut din aceasta listare o operatiune de succes si astept sa va vad din nou la urmatorul IPO”, a mai spus Victor Ponta.

Premierul român a participat vineri, alaturi de ministrul delegat pentru energie, Razvan Nicolescu, la prima listare la bursa londoneza a actiunilor Electrica.

Electrica a fost listata vineri la BVB. Listarea vine dupa închiderea cu succes a unei oferte publice initiale pentru 51,2% din capitalul sau social, ca urmare a majorarii acestuia, evaluata la aproximativ 444 milioane euro. E.D. bursa.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie