Electrica si-a planificat investitii de peste 4 miliarde de lei in urmatorii patru ani

 

Electrica si-a planificat investitii de peste 4 miliarde de lei, în urmatorii patru ani, în modernizarea retelei de distributie a energiei electrice si va acorda dividende în proportie de 85% din profitul consolidat, a declarat, vineri, Ioan Rosca, directorul general al companiei, prezent la Londra la ceremonia de listare la bursa.

Electrica‘Suntem lideri pe distributie si furnizare si intentionam sa ne pastram aceasta pozitie. Odata cu acest IPO, cu aceasta listare, avem oportunitatea sa ne îndeplinim viziunea de a ajunge una dintre cele mai bune companii de distributie si furnizare de electricitate din Europa’, a spus Rosca.

El a aratat ca planul companiei include investitii de 4 miliarde de euro în urmatorii patru ani, în conditiile în care Electrica beneficiaza de un profit reglementat de 8,52%.

‘Avem oportunitatea de a ne sustine planul ambitios de investitii. Vrem sa investim foarte mult, mai mult de 4 miliarde de lei în urmatorii patru ani pentru a ne moderniza infrastructura, pentru a ne dezvolta reteaua, a implementa retelele si contorizarea inteligenta. Vedem astfel o buna oportunitate pentru a ne îmbunatati eficienta. Vom beneficia de cadrul reglementat stabil, matur si propice pentru investitori, care ne asigura o rata de rentabilitate de 8,52%, ceea ce este foarte decent’, a subliniat el.

Oficialul Electrica a mai spus ca dividendele acordate actionarilor vor echivala cu 85% din profit: ‘Intentionam sa acordam dividende în proportie de 85% din profitul net consolidat, ceea ce este foarte important, si intentionam sa fim un model ca si companie de stat din punctul de vedere al guvernantei corporative’.

‘Acest IPO este important nu doar pentru Electrica, ci si pentru România, pentru piata de capital româneasca. Arata ca pietele financiare, investitorii, au încredere în economia româneasca si cu siguranta vor sprijini Guvernul în urmatoarele privatizari’, a adaugat Rosca.

Tranzactiile cu actiuni Electrica au debutat vineri, la ora 10:00, ora României, atât la Bursa de Valori Bucuresti, cât si la cea de la Londra.

Tranzactiile cu actiuni Electrica depaseau 8,5 milioane euro (37,53 milioane lei) vineri la ora 14.00, dupa prima jumatate a sesiunii de tranzactionare de vineri la Bursa de Valori Bucuresti /BVB/, iar preturile la care au fost efectuate transferurile s-au situat între 11,04 lei/actiune si 11,26 lei/actiune.

Bursa a înregistrat în intervalul mentionat 2.328 tranzactii cu actiuni Electrica, în conditiile în care micii investitori care au cumparat actiuni în oferta publica Electrica la un pret cu discount, de 10,45 lei/actiune, au vrut sa marcheze profituri de câteva procente chiar din prima zi în care aceste titluri au intrat la tranzactionare.

Preturile la care au fost efectuate operatiuni cu actiuni Electrica au fost cu 5,64% – 7,75 % mai mari decât cu pretul cu discount din oferta, de 10,45 lei/actiune, respectiv cu pâna la 2,3% mai mare decât pretul de 11 lei/actiune pentru celelalte transe de investitori.

Potrivit brokerilor, actiunile Electrica au un potential de crestere de 15% fata de pretul stabilit pentru oferta publica. Pretul-tinta calculat de casa de brokeraj Tradeville pentru urmatoarele 12 luni este 12,66 lei/ actiune.

Electrica este cea mai mare oferta publica de actiuni derulata pe bursa româneasca si a atras de la investitorii institutionali si cei de retail 1,95 miliarde lei (444,3 milioane euro).

Un numar de 11.613 investitori au cumparat 177,188 milioane actiuni Electrica, în cadrul ofertei publice, încheiate pe 25 iunie. capital.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie