Dosarul CFR Mesagerie. Un nou termen a fost fixat pentru 29 septembrie

 

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au amânat luni judecarea procesului în care fratii Hassan si Mehdi Awdi, condamnati de Tribunalul Bucuresti în dosarul CFR Mesagerie, au declarat apel fata de aceasta decizie, urmatorul termen fiind stabilit pentru data de 29 septembrie, în vederea administrarii de probe.

Ciocan judecatorLa data de 31 ianuarie a.c., Tribunalul Bucuresti i-a condamnat pe fratii Hassan si Mehdi Awdi la câte 10 ani de închisoare si interzicerea unor drepturi timp de cinci ani în dosarul fraudarii CFR Mesagerie, fiind totodata obligati la plata unor sume în solidar cu ceilalti inculpati. În acest dosar, Istanbouly Bassam a fost condamnat la cinci ani de închisoare, plus alti cinci de interzicere a unor drepturi, iar Badeanu Iordan la 3 ani si patru luni de închisoare si interzicerea unor drepturi timp de 5 ani. Sentinta poate fi atacata cu apel în 10 zile de la comunicare.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, totodata, actiunea civila exercitata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala si i-a obligat pe fratii Mehi si Hassan Awdi, ca împreuna cu Istanbouly Bassam si Badeanu Iordan si partile responsabile civilmente SC Supremo Media SRL, SC Southern Cross Parklane SRL, SC Monalisa Investments SRL si SC Network Press Concept SA sa plateasca suma de 387.050,51 lei, reprezentând TVA de plata.

De asemenea, s-a admis actiunea civila exercitata de SC Expeditie, Mesagerie, Bagaje, Coletarie, Valori Banesti si Corespondenta „CFR Mesagerie” SA si i-a obligat pe inculpatii Awdi Mehi, Awdi Hassan, Istanbouly Bassam si Badeanu Iordan sa plateasca în solidar cu partile responsabile civilmente SC Supremo Media SRL, SC Southern Cross Parklane SRL, SC Monalisa Investments SRL si SC Network Press Concept SA suma de 548.846 lei (reprezentând suma de recuperat de la SC Piramid Corporation, în prezent radiata) si a sumei de 940.519 lei (suma însusita prin intermediul SC Supremo Corporation SRL).

Potrivit datelor furnizate de instanta pe site-ul sau, s-au mentinut masurile asiguratorii dispuse în cursul urmaririi penale asupra mai multor terenuri apartinând partii responsabile civilmente SC Southern Cross Parklane SRL si constructii ale inculpatului Badeanu Iordan si inculpatului Awdi Mehdi.

Apelul inculpatilor fata de aceasta decizie a fost înregistrat la Curtea de Apel Bucuresti la data de 10 martie 2014. Afrodita Cicovschi, curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie