Dan Voiculescu intentioneaza sa-l dea in judecata pe Marian Capatana

 

Patronul Grivco si al Trustului de presa Intact, Dan Voiculescu, a anuntat, miercuri, pe blogul personal, ca intentioneaza sa-l dea în judecata pe Marian Capatâna, fostul lider PDL Draganesti-Olt, arestat împreuna cu Mircea Basescu în dosarul traficului de influenta în cazul Bercea Mondial, solicitându-i daune de 100.000 de euro. Capatâna a declarat, în fata instantei Curtii de Apel, ca Dan Voiculescu ar fi dat un milion de euro clanului Bercea pentru ca Mircea Basescu si, implicit, fratele acestuia, presedintele Traian Basescu, sa fie atrasi în scandal.

Dan Voiculescu„În legatura cu aberatiile lansate de Marian Capatâna la adresa mea, îi atrag atentia sa înceteze cu minciunile. Pe de alta parte, ma gândesc serios sa intentez o actiune legala împotriva lui Marian Capatâna, solicitându-i daune de 100.000 de euro. Cu siguranta banii respectivi ar putea fi valorificati de o fundatie de binefacere sau de un caz social. Aceste minciuni, prezentate ca asa-zise dezvaluiri de senzatie, sunt tactici dezvoltate în laboratoarele celor care se încapatâneaza sa demonstreze ca ridicolul nu doare. În sensul celor de mai sus, am formulat urmatoarea solicitare în atentia doamnei Lia Savonea – presedintele Curtii de Apel Bucuresti”, scrie Dan Voiculescu pe blogul sau, unde publica, în facsimil, si documentul adresat presedintei Curtii de Apel Bucuresti, prin care solicita sa îi puna la dispozitie o copie a declaratiilor facute de Marian Capatâna în instanta, pentru a-l putea da în judecata.

Conspiratia de un milion de euro

Marian Capatâna sustine ca ar fi fost contactat de Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial, în perioada martie – aprilie 2013. Florin Anghel i-ar fi oferit acestuia 200.000 de euro, cu conditia sa declare ca o parte din bani ar fi ajuns la presedintele Traian Basescu. De asemenea, banii ar fi venit de la fostul senator Dan Voiculescu, potrivit Digi 24. „Mi-a spus (Florin Anghel, n.r.) ca a primit de la Dan Voiculescu, la el în birou, suma de un milion de euro din care voia sa-mi dea mie acesti 200.000 de euro. Mi-a spus ca a fost contactat prin C.S. si prin avocatul Pavel Abraham, iar pe el nu-l intereseaza banii, în conditiile în care accepta suma de 200.000 de euro ca sa declare ca o parte din bani au ajuns la domnul Traian Basescu”, a declarat Marian Capatâna. De asemenea, potrivit sursei citate, Marian Capatâna le-a spus judecatorilor ca, în 2011, a luat un împrumut de la familia Anghel pentru a participa la o licitatie. Dupa anularea licitatiei, în 2012, cei din clanul Bercea i-au spus lui Mircea Basescu de împrumut, explicându-i ca vor sa fie ajutati „în speta cu Sandu Anghel”. Marian Capatâna a mai spus ca, dupa anularea licitatiei, a vrut sa returneze împrumutul, numai ca familia Anghel a început sa îi ceara bani fratelui presedintelui Traian Basescu si sa îi ameninte pe cei doi. Mircea Basescu si Marian Capatâna sunt arestati preventiv pentru 30 de zile. Curtea de Apel Bucuresti a respins vineri contestatiile celor doi fata de masura arestului preventiv. Fratele presedintelui Traian Basescu este acuzat de trafic de influenta. Procurorii sustin ca Mircea Basescu ar fi primit 200.000 de euro de la clanul Bercea pentru a-l scoate din închisoare pe Sandu Anghel, iar Marian Capatâna ar fi fost cel care ar fi intermediat afacerea. Ionut Muresan, puterea.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie