19 sedii ale unei firme de brokeraj perchezitionate de politistii bucuresteni intr-un dosar cu prejudiciu de 800.000 de euro

 

Politistii bucuresteni fac perchezitii, joi, la 19 sedii ale unei firme de brokeraj care ar fi folosit pentru eliberarea politelor de asigurare programe de calculator piratate, prejudiciul fiind estimat la 800.000 de euro, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din Politia Capitalei.

perchezitii1Potrivit surselor citate, 16 dintre perchezitii au avut loc în Bucuresti si câte una în Constanta, Ploiesti si Fagaras.

Actiunea este coordonata de ofiterii Serviciului pentru Investigarea Fraudelor Sector 3, la perchezitii participând 60 de politisti.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, perchezitiile au vizat sediile firmei Pintilie Broker de Asigurare SRL. Societatea este suspectata ca ar fi eliberat, în cele 19 puncte de lucru, polite de asigurare în conditiile în care nu avea licenta pentru softurile de eliberare a acestora.

Anchetatorii sustin ca firma de brokeraj ar fi folosit programele piratate înca din 2010, un astfel de program ridicându-se la pretul de 2.000 de euro. În acest mod, spun anchetatorii, a fost calculat si prejudiciul, care se ridica la aproximativ 800.000 de euro, societatile prejudiciate fiind Microsoft si Autodesk Inc.

În urma perchezitiilor a fost pus în aplicare un singur mandat de aducere, emis pe numele patronului firmei, Alexandru Pintilie. Acesta a fost dus pentru audieri la sediul Politiei Sectorului 3 si este suspectat de reproducere neautorizata de sisteme de calcul a programelor de calculator prin încalcarea, rularea si folosirea de programe ale caror drepturi de autor apartin companiei producatoare. Andrei Dumitrescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie