CCR a decis ca Marian Sarbu nu poate ocupa functia de prim-vicepresedinte al ASF

 

Curtea Constitutionala a decis astazi ca Marian Sârbu nu îndeplineste conditiile de vechime pentru a ocupa postul de prim-vicepresedinte în consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara.

asf logo1Curtea Constitutionala a admis contestatia parlamentarilor PNL si PDL. Asadar, din acest moment, acest loc de prim-vicepresedinte ramâne vacant, iar Parlamentul trebuie sa numeasca prin vot o alta persoana.

Liberalii au invocat o pondere de 25% din Parlament, care ar fi trebuit sa se regaseasca si în acest consiliu si, prin urmare, ar fi avut dreptul sa nominalizeze doua persoane. Democrat-liberalii au invocat faptul ca Marian Sârbu nu ar avea experienta de minimum noua ani în domeniu.

Fostul ministru al Muncii din partea PSD si fost presedinte UNPR Marian Sârbu a fost votat în functia de prim-vicepresedinte al ASF, întrunind 284 de optiuni favorabile si 52 „împotriva”.

Parlamentul a mai decis luna trecuta o noua conducere a Autoritatii de Supraveghere Financiara.

ASF este condusa de un consiliu format din noua membri, cinci fiind executivi si ceilalti patru având un mandat de cinci ani. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie