Fostul presedinte al Frantei, Nikolas Sarkozy a fost retinut pentru 24 de ore pentru a fi audiat intr-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influenta

 

Fostul presedinte al Frantei, Nikolas Sarkozy, a fost retinut pentru trafic de influenta.

Nikolas SarkozyAnchetatori de la Brigada Anticoruptie din cadrul Politiei Judiciare îl vor putea audia pe Sarkozy timp de pâna la 24 de ore, perioada care poate fi prelungita cu înca 24 de ore.

Sarkozy a sosit marti dimineata la sediul Brigazii, pentru a fi audiat într-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influenta, a declarat pentru AFP o sursa din cadrul politiei.

Retinerea lui Nikolas Sarkozy este o masura fara precedent, întrucât este o premiera luarea unei asemenea masuri judiciare fata de un presedinte.

Anchetatorii încearca sa stabileasca daca fostul sef al statului, cu sprijinul avocatului sau, a încercat sa obtina informatii de la un înalt magistrat privind o investigatie care îl viza, în schimbul promisiunii unui post de prestigiu.

În cadrul unei anchete judiciare deschise la 26 februarie de catre parchetul national financiar, anchetatorii vor astfel sa afle daca Nicolas Sarkozy a fost informat în mod ilegal în legatura cu cercetarea sa.

În luna martie, „Le Monde” a facut public faptul ca au existat convorbiri telefonice între Nicolas Sarkozy si Thierry Herzog în legatura cu o ancheta privind acuzatiile de finantare cu 50 de milioane de euro a campaniei sale prezidentiale din 2007 de catre Libia lui Gaddafi.

În acest caz au mai fost retinuti avocatul lui Nicolas Sarkozy, Thierry Herzog, precum si doi înalti magistrati francezi.

Cei doi magistrati retinuti sunt Gilbert Azibert, avocat general al Curtii de Casatie, care ar fi primit promisiunea unui post de prestigiu, si un alt avocat al înaltei instante, Patrick Sassoust.

Luca Niculescu: Vestea retinerii fostului sef al statului are efectul unei bombe

„Aceasta veste a retinerii lui Nicolas Sarkozy are efectul unei adevarate bombe aici. Este pentru prima oara când un fost presedinte francez este retinut. Toate radiourile, toate posturile de televiziune vorbesc numai despre asta”, relateaza, de la Paris, Luca Niculescu, realizator Digi24. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie