Dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare. Avocatii au incearcat schimbarea noilor judecatori. Cererea a fost respinsa

 

Avocatii inculpatilor din dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) au încercat, marti, la Curtea de Apel Bucuresti, sa obtina o noua amânare a procesului, invocând mai multe aspecte procedurale.

Dan VoiculescuLa termenul de marti al procesului, avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghita Mateut, a cerut voie sa consulte câteva minute dosarul, dupa care a atras atentia ca nu exista niciun înscris privind modul în care au fost desemnati noii judecatori din acest dosar, Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea.

În consecinta, el a cerut amânarea procesului, însa cererea sa a fost respinsa.

Apoi, un alt avocat a cerut recuzarea celor doi judecatori, însa si aceasta cerere a fost respinsa.

Judecatoarea Camelia Bogdan a pus în dezbatere exceptiile ridicate de avocati la un termen anterior, prin care se solicita anularea unei hotarâri de guvern prin care ICA a fost transformat din institut în societate comerciala, introducerea Ministerului Finantelor ca parte civila în dosar si trimiterea la ÎCCJ a unei cereri privind rezolvarea unei probleme de drept.

Si aceste exceptii au fost respinse de catre instanta, iar procesul continua.

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecata în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC „Bioprod” SA Bucuresti.

Procurorii anticorupsie au retinut în sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care îndeplineste o functie de conducere într-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate în scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savârsite în forma continuata.

În acest dosar a mai fost trimis în judecata fostul administrator al SC „Benefica” SA Bucuresti (firma din grupul Grivco) Jean-Catalin Sandu, pentru complicitate la infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinând agentilor economici la care statul este actionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost trimis în judecata pentru abuz în serviciu contra intereselor publice si fals în înscrisuri sub semnatura privata.(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie