Cazul Harinvest. Procesul de recuperare a daunelor, ingreunat de neintelegerile de la masa credala
Procesul de recuperare a daunelor în cazul furturilor de active de la casa de brokeraj Harinvest, cu prejudicii ale investitorilor depasind 17 milioane lei, pare a fi îngreunat de neîntelegerile de la masa credala. Administratorul judiciar desemnat de Tribunalul Vâlcea la sfârsitul lunii martie, Evilex IPURL, a fost înlocuit ieri de aceeasi instanta cu societatea AMT Servicii Insolventa din Craiova, potrivit unor surse din rândul persoanelor pagubite.
Decizia survine în contextul în care la prima reunire a masei credale primele propuneri ale firmei responsabile cu lichidarea casei de brokeraj au fost contestate de mai multe categorii de creditori. Cum nici planul de cheltuieli propus de administratorul judiciar nu a fost aprobat, acesta a decis sa se retraga. „Evilex IPURL a renuntat când a vazut care e balamucul”, a declarat pentru Curierul National una dintre victimele furturilor din anul 2013.
Printre cei care au contestat societatea a fost reprezentanta Depozitarului Central, invocând ca Evilex nu a notificat în termen de 10 zile toate categoriile de creditori, dar si Ion Antonescu, fost membru în Consiliul de Administratie al Harinvest. Acesta, ca si alti actionari, a fost nemultumit ca nu au avut acces în board-ul masei credale. Acest lucru a fost însa respins si de catre instanta aceasta, admitând contestatiile de incompatibilitate ale investitorilor clienti ai casei de brokeraj.
Victimele furturilor, nemultumite de „comesenii” de la masa credala
În Consiliul masei credale se afla momentan reprezentantul Ministerului de Finante, cei ai Bursei si ai Depozitarului Central în contul unor comisioane neîncasate si doua persoane pagubite, Nicolae Buca si Aurel Marinescu, ultimul furat de un milion de actiuni fara a fi fost macar client al Harinvest.
Citeste mai departe pe curierulnational.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!