Evaluare Nationala 2014. Parintii nemultumiti de rezultatele elevilor, cer demisia profesorilor care au creat subiectele la romana

 

Rezultate Evaluare Nationala 2014. Aproximativ 71% dintre absolventii de clasa a VIII-a care au sustinut în acest an examenele de Evaluare Nationala au obtinut note peste 5 la româna si matematica. Subiectele de la proba la limba româna au creat, însa, probleme elevilor, dar si profesorilor. O profesoara de limba româna a lansat un mesaj public extrem de critic fata de modul în care au fost concepute subiectele la aceasta disciplina. În acelasi timp, parintii cer demisia profesorilor care au creat subiectele pentru Limba Româna la Evaluare Nationala. La rândul lui, premierul Ponta a spus ca în scoli copiii fac, înca, multe lucruri inutile.

rezultate examen bacalaureatFederatia Nationala a Asociatiilor de Parinti a acuzat, dupa afisarea de rezultate Evaluare Nationala 2014, Centrul National de Evaluare ca a elaborat subiectele pentru proba de limba si literatura româna „fara sa tina cont de programa elevilor” si „fara sa aiba o legatura cu realitatile scolii gimnaziale din România”. Parintii au trimis o scrisoare ministrului Educatiei Nationale, Remus Pricopie, dupa pe au fost publicate primele REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014, în care s-au plâns ca au facut coada pentru a depune contestatii. Aici gasesti Rezultate Evaluare Nationala 2014. Notele din toate JUDETELE, statistici si lista celor mai bune LICEE din tara

„Va adresam prezenta Scrisoare Deschisa în contextul afisarii astazi (ieri, n.r.), 27 iunie 2014, rezultatelor la examenele de Evaluare Nationala 2014. Fata de perioada anilor de trista amintire, atunci când noi, parintii, faceam coada la magazinele alimentare ca sa reusim sa procuram mâncare pentru copiii nostri, am ajuns astazi sa facem coada la scolile din România pentru a depune contestatiile pentru notele de la proba de Limba si Literatura Româna din cadrul examenului mai sus-mentionat. Consideram ca Centrul National de Evaluare din subordinea dumneavoastra a elaborat subiectele la aceasta proba fara sa tina cont de programa elevilor si fara sa aiba o legatura cu realitatile scolii gimnaziale din România”, se arata la începutul scrisorii.

Parintii reamintesc membrilor Centrului National de Evaluare ca în clasa a VIII-a se studiaza genul liric, dar numai specia pastel. „Poezia filozofica, de genul „Gânduri pentru Anul Nou” (I. Minulescu), care trateaza teme existentiale (moartea si viata, trecerea timpului, iubirea) se studiaza la liceu. “Oare s-a încurcat subiectul cu unul de la bacalaureat? Sau întâi evaluam si apoi predam?”, se întreaba semnatarii scrisorii.

În continuare, acestia semnaleaza si alte probleme de la examenul de Limba si Literatura Româna: cele doua compuneri de la literatura sunt asociate ca teme, fapt care a facut ca un copil care nu a înteles mesajul poeziei sa nu aiba oportunitatea unei recuperari pe o tema diferita, iar „în cazul sinonimelor, baremul a fost prost gândit si nu a lasat libertate profesorilor evaluatori sa ia în considerare toate variantele de raspuns corecte”.
Potrivit acestora, controversat a fost si subiectul de gramatica, cu o fraza interpretabila, amintind ca în timpul corectarii, în unele judete s-a retras baremul si, dupa un timp, s-a readus baremul cu modificari.

„Nu în ultimul rând, apreciem ca subiectul întâlnirii cu un scriitor contemporan a asigurat egalitate de sanse copiilor din mediul rural cu cei din mediul urban. Aceasta întrecere a profesorilor propunatori de subiecte din Centrul National de Evaluare a reusit sa-i faca pe copiii nostri sa înteleaga ca toata munca lor a fost desconsiderata. Criteriile de evaluare pe post ale expertilor din institutia respectiva au în vedere numai acest lucru? Pentru ca altfel, nu vedem de ce ar ramâne în functii dupa asemenea bataie de joc la adresa copiilor si a dascalilor lor. În speranta ca veti trata cu atentie problemele semnalate de noi, asa cum de altfel ati procedat în relatia parteneriala pe care o avem, va asiguram de toata consideratia noastra”, se încheie comunicatul Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti. Mihaela Stoica, gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie