Guvernul a aprobat ordonanta prin care profesorii vor putea iesi la pensie mai devreme

 

Profesorii vor putea iesi la pensie, la cerere, în anumite conditii, cu trei ani înainte de limitele prevazute de lege. În acest sens, Guvernul a aprobat joi o ordonanta de urgenta.

profesor si elev la tablaExecutivul a aprobat ordonanta care va reduce norma de ore pentru profesorii cu grad didactic I si vechime în munca de peste 25 de ani si intentioneaza sa reduca si vârsta de pensionare tot pentru profesorii cu grad I.

Potrivit Mediafax, daca vor fi aprobate, masurile vor fi aplicate din semestrul al doilea al acestui an, dar fara sa aiba acordul expertilor Fondului Monetar International.

La începutul sedintei de guvern de joi, premierul a declarat ca prin adoptarea acestei ordonate se vor corecta multe nedreptati suferite de profesori.

Ordonanta modifica, potrivit Guvernului, si durata învatamântului profesional si reglementeaza probleme privind organizarea învatamântului postliceal, constituirea si conducerea consiliilor de administratie ale unitatilor de învatamânt, modalitatea de organizare si desfasurare a concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante în învatamântul preuniversitar de stat, dar si de norma didactica a personalului didactic de predare din învatamântul preuniversitar. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie